İş Sağlığı ve Güvenliği

Stajyerlere İSG Kültürü Öğretilecek

İş Sağlığı ve Güvenliği kültürünü ve temel ilkelerini yakından öğrenecek stajyerlerin çalışma hayatına daha hazır ve bilinçli şekilde girmesi amaçlanıyor.

Ulusal staj programı kapsamında, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eğitim ve Araştırma Merkezi (ÇASGEM) işbirliğiyle ‘Ytnk TV’ üzerinden öğrencilerin iş sağlığı ve güvenliği eğitimi almaları sağlanacak. Öğrenciler stajlarına başlamadan önce iş sağlığı ve güvenliği hakkında tehlikeli durum ve davranışlarla ilgili bilgi sahibi olacak. Ücretsiz sunulacak yaklaşık 11 saatlik eğitimi tamamlayan stajyer öğrencilere katılım belgeleri düzenlenecek. ÇASGEM uzaktan eğitim platformu aracılığıyla söz konusu eğitimlere ülke genelinden katılım mümkün olmaktadır.

Haber kaynağına ulaşmak için tıklayınız.