İş Sağlığı ve Güvenliği

OSB'lerde pilot uygulama

Kadın istihdamını desteklemek amacıyla OSB (Organize Sanayi Bölgesi) bünyelerinde kreş ve anaokulu faaliyetleriyle çalışan annelere destek verilmesi planlanmaktadır. Pilot uygulama için Ankara 1 . Organize Sanayi Bölgesi seçilerek uygulama hayata geçirildi.

OSB'lerde anaokulu veya kreş açılarak çalışan annelerin istihdamın içerisinde daha fazla yer alması amaçlanmaktadır. Organize Sanayi Bölgelerinde açılması planlanan okullarla kadınların iş gücüne daha fazla katılımı için teşvik sağlanmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı olan okullarda öğretmenlerin atamaları da bakanlık tarafından belirlenecek. Kreş ve anaokulu masrafları OSB yönetimlerince karşılanarak daha çok kişinin uygulamadan yararlanmasının önü açılıyor.

Haber kaynağına ulaşmak için tıklayınız.