İş Sağlığı ve Güvenliği

Çocukların eğitim süreçlerinin güvenliği için iş birliği

Dezavantajlı çocukların okula devamlarını sağlamak için mesleki çalışmalar ile birlikte mobil ekiplerle okul eşleştirmeleri yapılacağı açıklandı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve TBB (Türkiye Belediyeler Birliği) arasında imzalanan protokolle çocukların eğitim süreçlerinin güvenliğinin sağlanması adına koruyucu ve önleyici hizmet ve tedbirlerin arttırılması amaçlanmaktadır. Uygulanmakta olan Sosyal ve Ekonomik Destek modeliyle çocukların ailelerinin yanında desteklenerek eğitim, sosyal, sportif ve kültürel faaliyetlere katılmaları teşvik edilmektedir. Çocuklara fırsat eşitliği sunmak, her türlü olumsuz durumdan çocukları korumak ve destek olmak için 3 bakanlık ve TBB tarafından imzalanan protokolle çalışmalar sürmektedir.

Haber kaynağına ulaşmak için tıklayınız.