İş Sağlığı ve Güvenliği

Asbest Maruziyetine Karşı Alınacak Önlemler

Asbeste maruz kalan çalışanların sağlık gözetimleri ve izlemeleri eksiksiz şekilde yapılarak asbestin türü, maruz kalma seviyesi ve süresi kayıt altına alınıp asbest ile ilgili kayıtlar 40 yıl saklanmalıdır.

İngiltere merkezli IOSH (Institution of Occupational Safety and Health) kurumu tarafından özellikle 90'lı yıllar ve öncesinde yapılan birçok binada asbest bulunabileceği ve buna karşı alınacak tedbirlerin öneminden bahsedilmektedir. Asbest tespit edilen durumlarda mutlaka bir risk değerlendirme planı yapılmalı ve asbeste maruz kalacak kişilere izlemeleri gereken önlemler ve prosedürler hakkında bilgi verilmelidir. Asbestin tespit edilebilmesi ve yüksek riskli asbest içeren durumlardan korunmak için yetkililer ve sorumlular tarafından daha fazla inceleme yapılması önerilmektedir.

Haber kaynağına ulaşmak için tıklayınız.