İş Sağlığı ve Güvenliği

AR-GE'ye 20,3 Milyar TL Harcandı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan verilerine göre, merkezi yönetim bütçesinden yapılan Ar-Ge harcamalarının 7 trilyon 209 milyar TL olan Gayrisafi Yurt İçi Hasıla içerisindeki oranı ise yüzde 0.28 oldu.

AR-GE faaliyetleri için ayrılan paya göre sınıflandırma yapıldığında en fazla Ar-Ge fonlamasının yüzde 48,3 ile üniversitelere ayrıldığı açıklandı. Sırasıyla ise; yüzde 15,6 ile savunma alanı,  yüzde 10,3 ile endüstriyel üretim ve teknoloji alanları yatırımlar içerisinde en çok payı alanlar olmuştur. 2022 yılı merkezi yönetim bütçesi içerisinde yapılan hesaplamalara göre Ar-Ge faaliyetleri için 26 milyar 307 milyon TL ayrıldığı açıklandı. TÜİK (Türkiye İstatistik Kurumu) tarafından Ar-Ge faaliyetleri için yapılan harcama ve ödeneklerin istatistikleri yayımlanmaktadır.

Haber kaynağına ulaşmak için tıklayınız.