Hibrid ve Elektrikli Taşıtlar Teknolojisi

Elektrik Motorlu Araçlarda “Mercedes-Maybach S580e" Yerini Almaya Hazırlanıyor

Alman menşeli dev otomobil üreticisi olan Mercedes-Benz gurubu, Mercedes markasının Maybach S580e modelinin şarj edilebilir ve hibrit teknolojisinden yararlandığı aracı için tanıtım gerçekleştirdi. Mercedes’ in Maybach markası çatısı altındaki ilk şarj edilebilir hibrit otomobil klasmanı olan ve lüks sınıfta bulunan araç, Mercedes firmasının stratejisi doğrultusunda ilk olarak Çin pazarında satışa konulması amaçlanıyor. Mevcut durumda Mercedes firmasının S Serisi'nin standart varyasyonunun şarj edilebilir hibrit modeli 2020 senesinden bu yana satışta.

Mercedes Maybach S 580e modelinin güç ünitesinde Mercedes-Benz firmasının üretimini gerçekleştirdiği 3.0 litre kapasiteli sıralı 6 silindirli benzinli bir motor bulunmakta. Benzinli motor tek başına 367 hp (horse power) güç ve 500 Nm (Newton metre) tork kapasitesinde bulunuyor. Aracın hibrid versiyon olması nedeniyle benzinli motorun haricinde elektrik motoru ise 150 hp (horse power) güç ve 440 Nm (Newton metre) tork üretebiliyor. Hibrit teknolojisine uygun olarak elektrik motoru ve benzinli motor, Mercedes-Benz S580e modelinde toplam olarak 510 hp (horse power) güç ve 750 Nm (Newton metre) tork ‘ luk bir kapasiteye sahip olduğu görülüyor.

Mercedes-Benz firmasının Maybach S580e modelinin standartlaşmış olarak hızlanma ve maksimum hız verilerinde ise; 5.1 saniyelik bir sürede 0 dan 100 km/saat hıza ulaşabildiği ve en yüksek hızın ise saatte 250 km hıza varabildiğini belirtti. Aracın hibrid olması nedeniyle yalnızca elektrik motorunun aktif olduğu anlardaki en yüksek hız limitinin ise 140 km/saat olarak açıklandı.

Bununla birlikte taşıtın 60 kW' lık DC (Direct Current) yani doğru akım ile şarj edilebildiği açıklandı. Bu kapasite ile birlikte taşıtın elektrik bataryalarının dolum süresinin yalnızca 30 dakikada tamamlanabileceği anlamına gelmekte olduğu belirtiliyor. WLTP (Hafif Taşıtlar için Dünya Genelinde Uyumlu Test Prosedürü) kriterlerine göre bu taşıt, tam dolmak koşuluyla tek şarjla 100 km menzil kat edebilmektedir. Yine 28 kWh' lik bir bataryayla da karşımıza çıkıyor. Maybach şarj edilebilir hibritle birlikte araca çeşitli eklemeler eklediğini de belirtti.

Kaynak: https://tr.motor1.com/news/652614/mercedes-maybach-s580e/