Hibrid ve Elektrikli Taşıtlar Teknolojisi

Elektrik Motorlu Araçlarda Ford ve Red Bull iş birliği

Ford otomotiv sanayi ve Red Bull firması diğer otomotiv üreticisi firmaların da üzerinde çalıştığı şekli ile elektrik motorlu araçlarına hız kazandırma çabasında, bu doğrultuda yapılan beraberlik anlaşması çerçevesinde 2026 senesi içerisinde Red Bull firması ile Ford otomotivi beraber şekilde gözlemlememizi sağlayacak gibi duruyor. 2026 senesinden başlamak üzere otomotiv üreticisi firmalar, yürürlüğe sokulması ön görülen yeni teknik güncellemelere göre yeni bir güç ünitesi dizaynı oluşturmak için gerekli çalışmaları yapacaklar. Bu hususta ilgili güç ünitesi 350 kW gücündeki elektrik tahrikli motordan oluşacak ve enerjinin elektrikli olması nedeniyle çevre dostu yakıt kullanımı ile karşımıza çıkacak.

Çevre dostu olması ve ön görülen teknik güncellemelere uyum sağlayabilmek ve mevcut aracı geliştirme aşamasında Red Bull Powertrains'e yardımcı olmak adına **motorlar, **pil hücreleri, **elektrik motoru teknolojisi, **güç ünitesi ve benzeri donanımlar için çeşitli kodlama tabanlı ve sayısal alanlarda olanak sağlayacak.

Red Bull firması ile Ford otomotiv birlikteliği yalnızca bununla kısıtlı olmayacak. Ford CEO'su Jim Farley, MotorTrend'e verdiği bir röportajda, "İhtimalen taktiksel açıdan en mühin elektrikli aracımızla alakalı yakın tarihli bir çalışmada bulundum. Otomobili geliştiren ekibime döndüm ve 'Hey, bunun aerodinamik işini kim yapıyor?' dedim. Onlar da 'Red Bull' cevabını verdi.

Bu süreçte firmanın marka CEO' sunun, "Taktiksel açıdan önemli bir elektrikli araç" cümlesini  kullanmasının oldukça fazla önemli olduğu bir gerçek olarak karşımızda duruyor. Buna karşın çok yeni bir tasarım, çok farklı bir konsept, dahası yeni bir elektrikli araç performans göstericisi gibi birçok anlama gebe bir kullanım olarak yorumlanmasında bir kusur görmemekteyiz.

Kaynak: https://insideevs.com.tr/news/650882/ford-red-bull-yeni-ev/