Hibrid ve Elektrikli Taşıtlar Teknolojisi

BMC Tulga Modeli ile HUMMER’ a Rakip Olacak, Hem De Elektrikli!

Milli gururumuz sayılan Altay tankının üretimi ile birlikte üretim ve tasarımına hız kesmeden devam eden BMC firması, Teknofest ziyaretçilerini yerli ve milli Altay Tankı ile buluşturmanın yanı sıra bazı yenilikçi bilgilere yer verdi.

Son yıllarda her kesimden insanın yoğun ilgi gösterdiği ve yerli teknolojilerin sergilendiği Teknofest etkinliğinde otomotivden tarıma, havacılıktan savunma sanayiine kadar birçok şirket güncel tasarım ve üretimleri ile tanıtımlarda bulundular.

Bunlar ile birlikte BMC İcra Kurulu Başkanı Murat Yalçıntaş’ ın yaptığı açıklamada milli gururumuz ALTAY Tankı ile birlikte yerli ve milli imkanlarla geliştirilen elektrikli SUV modeli olan Tulga’dan da bahsetti.

2019 yılında BMC firması tarafından Tulga ismi verilen prototip bir pick up modelini tanıtmış, bu tanıtılan aracın ise Türk Silahlı Kuvvetleri envanteri için üretmeyi planladığı bir arazi aracıydı. 2019 yılından bu yana geçen 4 yıllık süreçte adından çok bahsedilmese de BMC Teknofest’te yine Tulga adı ile üretilecek yerli ve milli elektrikli bir SUV’dan bahsedildi. Aracın testlerinin bittiği ve 1.5-2 ay içerisinde seri üretime geçileceği de gelen bilgiler arasında.

Yine firma tarafından Tulga’ nın testlerinin bittiğini 1,5-2 ay içerisinde seri üretime geçileceğinin yanı sıra araçla ilgili teknik bilgilere de yer verildi.

Normalde üretilen ilk prototipler Tulga’nın pick up modeli olarak karşımıza çıkacağını gösteriyordu. Ancak gelen bilgilere göre araç bir SUV modeli olacak. Bununla birlikte aracın yalnızca askeri amaçla mı yoksa sivil amaçla da kullanıp kullanılamayacağı konusundaysa net bir bilgi yok.