Elektronik Teknolojisi

Türkiye’de Girişim Ekosistemi Rekor Kırmaya Devam Ediyor

Startups.watch verilerine göre 2021'in tamamında teknoloji girişimleri 1.5 milyar dolar yatırım alırken, bu yılın ilk 3 ayı dolmadan toplam yatırım anlaşması 1.3 milyar doları geçti.

Getir, Spyke, DreamGames, Midas gibi e-ticaret, oyun ve yazılım girişimlerinin başını çekti. Ventures60 "Girişimciliğin Tam Zamanı" başlığıyla düzenlenen etkinlikte konuşan GEN Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Nevzat Aydın, girişim ekosisteminde yaşanan değişimi şöyle anlattı:

"20 yıl önce girişimcilik serüvenine başlarken mentor yoktu. Sadece iş dünyasında daha tecrübeli insanlara gittiğimizde onları dinleseydim şirketi 3-4 yıl sonra satmam gerekirdi. Ancak biz biraz gözü kara davrandık. Girişimcilik kelimesi yoktu. 'Kendi işimi yapıyorum' derdim. Bugün çok şey değişti. Hem yerli hem küresel fonlar var. Şimdi gençler çok uluslu şirketlerde çalışmaktansa girişimci olmayı tercih ediyor. Şimdi üniversitelerin girişimcilik ve kuluçka merkezlerinde destek olan yüzlerce girişim var. Daha önemlisi önlerinde rol modeller var."

Tüm bunlara rağmen hala Türkiye’nin hak ettiği kadar yatırım almadığını söyleyen Aydın bu yıl 5 basamak yükselerek 44. sırada olduğumuzu belirtti.