Elektronik Teknolojisi

Robot Balıklar ile Mikroplastiklerin Temizlenmesi

Dünya genelinde artan kirlilik miktarı okyanuslarda da her geçen gün artarak devam etmekte. Görülebilen plastikler için temizlik çalışmaları yapılsa da onlardan kalan mikroplastik parçalar yıllarca çözünmeden su içerisinde kalabiliyor.

Çin'in Siçuan Üniversitesi'nde bulunan bilim insanları tarafından geliştirilen 1,3 cm robot balıkla sığ sularda bulunan mikroplastiklerin temizlenebileceği belirtildi. Geliştirilen robot balığın ışıkla kontrol edilebileceği belirtildi. Sularda bulunan diğer balıklar tarafından yenmesi durumda sindirim için sorun oluşturmayan robot balık daha farklı projelerde de değerlendirilebilir ve insanlara hizmeti için katkıda bulunabilir.

Kaynak: https://www.trthaber.com/haber/bilim-teknoloji/mikroplastik-yiyen-robot-balik-gelistirildi-694550.html#:~:text=%C3%87inli%20bilim%20insanlar%C4%B1%2C%20sudaki%20mikroplastikleri,uzunlu%C4%9Funda%20bir%20robot%20bal%C4%B1k%20geli%C5%9Ftirdi.