Elektronik Teknolojisi

Geliştirilen Teknoloji ile Sürücüsüz Araçların Köşeleri Görmeleri Mümkün

Mühendis James Long, üzerinde çalıştığı teknolojinin etkisini "biraz X-ışını görüşüne benzer" şeklinde tanımlıyor.

Üç yıldır faaliyet gösteren program, aralarında Nissan, Hitachi Europe, Ulaştırma Araştırma Laboratuvarı ve Nottingham Üniversitesi'nin de bulunduğu bir konsorsiyum tarafından yürütülüyor. Proje, Nissan'ın elektrikli Leaf modelini kullanıyor. Her araba kameralar ve sensörlerle donatılıyor ve bunların çoğu tamamen sıradan olan aracın tavan rafına civatalanıyor. Her şey oldukça kaba görünse de ön yükleme bilgisayar ve elektronikle dolu şekilde hazırlanmış.

Yolda denenen A206'daki döner kavşaklar arasındaki bir devreyi takiben, yumuşak ve kontrollü bir his veriyor. Arka koltukta otururken, arabanın kendi kendine yol gösterdiğini unutturacak kadar başarılı. Bu hassasiyete, hassas 3D haritalama, son derece hassas GPS, radar ve lazer tabanlı bir algılama yöntemi olan Lidar kullanan yönlendirme sistemleri yardımcı olmakta.

Geçtiğimiz üç yıl boyunca, ServCity'nin arabaları ciddi bir olay olmadan yaklaşık 1.600 mil otonom sürüş yaptı - ancak her gezide bir güvenlik sürücüsü gerekirse kontrolü ele alacak konumdaydı. Nissan'ın Birleşik Krallık ve Avrupa'daki araştırma ve geliştirmeden sorumlu kıdemli başkan yardımcısı David Moss, aslında yapmaya çalıştığımız şey, otonom sürüşün sınırlarını genişletmek diye belirtti ve bu nedenle, yalnızca otoyolda araç kullanma becerisini değil, aynı zamanda şehirdeki karmaşık ortamların üstesinden gelme becerisini de geliştirebilmek istiyoruz dedi.

Sürücüsüz araç denemeleri yeni bir şey değil. ABD, Çin ve Güney Kore'deki bazı şehirlerde sıkı bir şekilde kontrol edilen taksiler olarak bunları kullanan ticari servisler bile var.Ancak bu proje, özellikle otomobilin farkındalığını artırmak ve daha sorunsuz sürmesini sağlamak için trafik kameraları gibi yol kenarı altyapısını kullanmanın yollarını bulmaya odaklanmış durumda.