Elektrik

Ulusal 6G Araştırma Tesisi Sheffield Üniversitesinde Açılacak

İngiltere'nin 6G cep telefonu teknolojisinde dünya lideri olmasına yardımcı olmayı amaçlayan bir araştırma tesisi, Sheffield Üniversitesi'nde kurulacak. Yeni ulusal merkez, uzmanların 5G'den 100 kat daha hızlı olabileceğini söylediği 6G'de yeniliği desteklemek için akademisyenleri ve sektörü bir araya getirecek. Üniversiteden Profesör Timothy O'Farrell, bunun İngiltere'nin 6G yeteneklerinde büyük bir rol oynayacağını söyledi. Tesise Birleşik Krallık'taki mühendislik ve fizik bilimleri araştırmalarının ana organı olan Mühendislik ve Fizik Bilimleri Araştırma Konseyi (EPSRC) finansman oldu. EPSRC, üniversite araştırmaları için hibe dağıtmaktan sorumlu kurum olan UK Research and Innovation (UKRI) tarafından yönetilmektedir. Tesisi yönetecek olan Prof O'Farrell, 6G yeni nesil telekomünikasyon teknolojisi ve hızla araştırma ve geliştirme için stratejik olarak önemli bir alan haline geldi. Birleşik Krallık telekomünikasyonda küresel bir lider olarak yerini koruyacaksa, o zaman akademisyenlerimizin ve endüstriyel ortaklarımızın yeni nesil 6G teknolojilerini yenilemek ve geliştirmek için kullanabileceği uzman ekipmanlara ihtiyacımız var şeklinde açıklamada bulundu.
Yeni ulusal merkez, üniversitenin Elektronik ve Elektrik Mühendisliği Bölümünde olacak. Tesis, aday dalga formları, verici ve alıcı devreleri, dijital edinim ve sinyal işleme, anten dizileri ve havadan (OTA) yayılma ölçümleri dâhil olmak üzere 6G radyo sistemlerinin birçok yönüyle ilgili araştırma yapılmasını sağlayacak şekilde ayarlanmıştır. UKRI Ulusal 6G Radyo Sistemleri Tesisi olarak bilinen tesisin gelecek yıl Ocak ayına kadar faaliyete geçmesi bekleniyor.
Kaynak: https://www.bbc.com/news/uk-england-south-yorkshire-64661539