SLS Yazılım Geliştirme Tesisi'nde, yaklaşık 50 bin satırdan oluşan Artemis II SLS uçuş yazılımının resmi yeterlilik testinin ilk aşamasının tamamlandığı belirtilmiştir. SLS, Artemis II mürettebatını Orion uzay aracıyla fırlattığında 8,8 milyon libreden fazla bir itme gücü üretecektir. SLS'nin uçuş yazılımı, roketin "beyni" olarak görev yapacak ve fırlatmadan 48 saat önce devreye girecek, böylece görevin ilk 8 dakikası boyunca uzay içi çalıştırıcı güç kademesinin ayrılması dahil tüm güç ve enerjiyi kontrol edecektir.
SLS uçuş yazılımının test edilmesi için Yazılım Geliştirme Tesisi'nde bir ekip, "test senaryoları" adı verilen normal ve olağandışı SLS-roket ve çevresel senaryoları simüle etmektedir. SLS uçuş yazılımı yeterlilik testi, yazılım gereksinimlerini doğrulamak için birden fazla test prosedürünü içermektedir. 15 Mayıs'ta sona eren iki haftalık test döneminde, yaklaşık 58 bin test senaryosu içeren 179 test prosedürünün tamamlandığı ifade edilmiştir.
Açıklamada, SLS uçuş yazılımı için resmi yeterlilik testinin ikinci ve son aşamasının bu ay içinde başlayacağı belirtilmiştir. Sonbahardan itibaren mühendisler, SLS aviyonik donanımı ve uçuş yazılımını kullanarak SLS Sistem Entegrasyon Laboratuvarı'nda entegre sistem testlerine başlayacaklardır. SIL sistemi ve SDF'den elde edilen test sonuçları, Artemis II'nin göreve hazır olduğunu kanıtlamak için önemli bir gösterge olacaktır. SLS roketi Artemis II'yi fırlattığında, uçuş yazılımı mühendisleri çeşitli SLS aviyonik ve yazılım geliştirme ve test tesislerinde SLS görevini 100 binden fazla kez test edeceklerdir.
Artemis I görevinin başarıyla tamamlanmasının ardından, Artemis II uçuş testi gerçekleştirilecek ve görev sırasında uzay aracı Orion'un yaşam destek sistemleri ve diğer sistemlerinin derin uzayda astronotların yaşaması ve çalışması için gerektiği gibi çalışıp çalışmadığı test edilecektir. Bu görevin başarıyla tamamlanması durumunda, NASA Ay yüzeyine astronot indirme hedefiyle Artemis III görevine odaklanacak. Daha sonra, Ay ve çevresinde elde edilen bilgilerle ilk astronotları Mars'a göndermeyi amaçlamaktadır.
Kaynak