Bilgisayar Teknolojisi

Türkiye Bilişim Vakfı'ndan Üniversite Öğrencilerine Burs ve Staj İmkanı

Türkiye Bilişim Vakfı'nın platformu Başlangıç Noktası; Akbank, Eczacıbaşı Topluluğu ve Fazla iş birliğiyle 27 üniversite öğrencisine veri bilimi, dijital pazarlama/e-ticaret ve yazılım alanlarında rotasyonlu staj fırsatı sağlıyor.

Başlangıç Noktası, Türkiye Bilişim Vakfı'nın bir platformu olarak, Akbank, Eczacıbaşı Topluluğu ve Fazla iş birliğiyle "Ezber Bozan Deneyim" adlı rotasyonlu staj programını başlatıyor. Program, üniversite öğrencilerinin mezuniyet öncesi kariyer yolculuklarına ilk adımı atmaları ve staj deneyimi kazanmaları için tasarlanmıştır.

Proje, farklı ağlarda bulunan gençleri ve şirketleri bir araya getirerek, sürdürülebilir bir gezegen için teknoloji kullanımını teşvik etmeyi amaçlamaktadır. Bu program, üniversite öğrencilerine mezuniyet öncesi kariyerlerine ilk adımlarını atma fırsatı sunuyor. Seçilecek 27 üçüncü sınıf öğrencinin veri bilimi, dijital pazarlama/e-ticaret ve yazılım alanlarından birini seçmesi bekleniyor.

Programa dahil olan öğrenciler, uzaktan veya fiziksel olarak katılım sağlayarak farklı eğitimlerde edindikleri bilgileri 3 farklı firmada pratiğe dönüştürme şansı elde edecekler. Başvuru süreci 11 Nisan'a kadar devam edecek olan programda, adaylar 3 ay boyunca her biri farklı bir firma olmak üzere toplamda 9 ay staj yapacaklar. İşe alım odaklı olan program için adaylar, yetkinliklerini ölçmelerine katkı sağlayacak test ve envanterlerin yanı sıra eğitimler ve jüri mülakatlarından oluşan bir süreçten geçecekler. Başlangıç Noktası Akademi 2023 programına başvurular, Microfon platformu üzerinden kabul edilecek.

Programa kabul edilen katılımcılar, öncesinde Enocta platformu üzerinden uzmanlar tarafından sunulan çevrim içi eğitimlerle desteklenecekler. Türkiye Bilişim Vakfı Başkanı Faruk Eczacıbaşı, gençlerin kendi yetkinliklerini keşfetmelerinin ve farklı sektörleri deneyimlemelerinin önemine değinerek, bu projenin gençlerin kariyer yolculuklarında daha bilinçli bir şekilde ilerlemelerine yardımcı olacağına inandığını ifade etti.

Kaynak;