Bilgisayar Programcılığı

Adıyaman'da Depremden Etkilenen Çocuklar İçin Yazılım-Kodlama Sınıfı Oluşturuldu

Bilindiği üzere ülkemizin çeşitli illerinde yaşanan deprem felaketinden en çok etkilenenler arasında çocuklar var. Adıyaman'da 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen çocuklar, BTK Akademi'nin oluşturduğu mobil sınıfta yazılım eğitimine katıldı.

BTK Akademi, mobil sınıfa dönüştürdüğü konteyneri, robotik kodlama setleri ve gerekli bilgisayar, internet ve elektrik altyapısıyla donatarak deprem bölgesine gönderdi. Eğitim sayesinde deprem psikolojisinden biraz da olsa uzaklaşan çocuklar, yazılımın temelini öğrenmeye başladı ve eğlenceli anlar yaşadı. BTK Akademi İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkanı Mustafa Ermiş, mobil sınıfın ülkenin 11 şehrini dolaşacağını dilegetirdi. Deprem bölgesinde ortaokul çağındaki çocuklara yazılımın temelini öğretmeyi planladıklarını belirten Ermiş, bu amaçla konteyner ve çadır kentlerde mobil sınıflar kuracaklarını söyedi. Eğitimin amacının, travma yaşayan çocukların gündemini değiştirmek ve eğlendirmek olduğu ve aynı zamanda yazılım ve kodlama dünyasına dair farkındalık oluşturmak olduğu da ekledi. Deprem bölgesinde kurdukları mobil sınıfta eğitim hizmetlerine devam edilecek.

Peki kodlama eğitimi neden önemlidir?

Kodlama, öğrencilerin problem çözme ve mantıksal düşünme becerilerini geliştirebilirler. Yaratıcılık ve hayal gücü kullanarak kendi projelerini gerçekleştirmelerine olanak tanır. Bu sayede özgün fikirler geliştirebilirler. Öğrenciler, kodlama yoluyla matematiksel ve bilimsel kavramları anlamak için pratik yapabilirler. Günümüzün teknoloji odaklı dünyasında, kodlama becerisi gelecekteki iş dünyasında oldukça önemli bir beceri haline gelmiştir. Kodlama bilen öğrenciler, ileride teknoloji sektöründe iş yapma fırsatlarına sahip olabilirler.