Bilgisayar Destekli Tasarım ve Animasyon

En İyi 10 (On) Oyun Yapma Programı

Bu programlar sayesinde hayaller sayısal ortama aktarılabilir.

Aşağıda verilen programlar bu konudaki en başarılı olanlarıdır;
  1. Unity
  2. Unreal Engine
  3. CryEngine
  4. GameMaker: Studio
  5. GameSalad
  6. Godot Engine
  7. GameGuru
  8. CopperCube
  9. RPG Maker
  10. Construct 3

1. Unity Nedir, Ücretsiz mi, Öğrenmek Zor mu?

Uzun yıllardır oyun geliştirme konusunda kullanılan ve ücretsiz hizmet sunan bir yazılımdır. Unity programı, Windows, macOS, Linux, Xbox One ve PlayStation 4 gibi farklı platformları destekler ve ayrıca ücretli sürümleri de vardır. İki veya üç boyutlu basit ya da karmaşık oyunlar geliştirmeye uygundur.

1. Unreal Engine Ücretsiz mi, Nasıl İndirilir?

Yüksek grafikli oyun geliştirme için tercih edilen program ücretsiz olarak indirilebilir. Bu programda C++ desteği mevcuttur. Program yapay zeka teknolojisini destekler, mobil ve sanal gerçeklik oyunları tasarlamakta mümkündür.
  1. CryEngine Nasıl İndirilir?

Bu program Far Cry oyunu ile tanındı ve kullanımı arttı. C++ programlama dilini kullanan yazılım diğer oyun tasarlama programlarına göre biraz daha zordur. Program hizmetin resmi internet sitesinden indirilebilir.

1. GameMaker: Studio Ücretli mi?

Bu program 2 (iki) boyutlu oyun geliştirmeye izin verir. Kullanımı kolaydır ve şu işletim sistemlerinde kullanılabilir: Windows, Mac, Linux, HTML5, Android ve iOS gibi.

1. GameSalad Nedir, Ücretsiz mi?

Ücretli ve ücretsiz sürümleri vardır ancak ücretsiz sürümde kullanım anlamında bazı kısıtlamalar mevcuttur. Ücretsiz sürüm örneğin Android, iOS ve HTML 5’i desteklemiyor.

Godot Engine Ücretli mi, Nasıl İndirilir?

Bu programda 2 (iki) ve 3 (üç) boyutlu oyunlar sürükle bırak yaklaşımı ile oluşturulur. Bu amaçla kullanılan programlar arasında kullanımı en kolay olanlardandır. Bu programın çok oyunculu mod desteği de vardır.