Bilgisayar Destekli Tasarım ve Animasyon

Canlandıranlar Derneği Kimdir ve Ne Yapar?

Canlandıranlar Derneği, Türkiye'de animasyon ve canlandırma sektörünün gelişmesi ve tanınması için faaliyet gösteren bir sivil toplum kuruluşudur.

2012 yılında İstanbul'da kurulan dernek, Türkiye'deki animasyon sektörünü geliştirmek, desteklemek, araştırmak ve sektörün sorunlarına çözümler üretmek amacıyla çalışmalar yürütmektedir.

Dernek, Türkiye'deki animasyon sektöründe çalışan profesyoneller, öğrenciler ve meraklılar için eğitim, atölye, seminer, festival ve yarışmalar düzenlemekte, sektöre ilişkin yayınlar hazırlamakta, sektördeki gelişmeleri takip etmekte ve Türkiye'deki animasyon sektörüyle ilgili kamuoyunu bilgilendirmektedir. Türkiye'nin uluslararası arenada tanınan animasyonlar üretmesini, Türkiye'deki animasyon sektörünün büyümesini ve sektördeki istihdam olanaklarının artmasını hedeflemektedir.

Animasyonun sanatsal ve ekonomik potansiyeline dikkat çekerek, Türkiye'de animasyon sektörünün gelişimine katkı sağlamayı amaçlamaktadır. Derneğin proje üretim süreci genellikle şu adımlardan oluşur:

Proje Fikri: Dernek yönetimi veya üyelerinden gelen öneriler, sektördeki ihtiyaçlar veya sektörün sorunlarına yönelik fikirler, derneğin projelerinin oluşmasında önemli bir rol oynamaktadır.

Planlama: Proje fikrinin belirlenmesinin ardından, proje ekibi oluşturulur ve proje planlaması yapılır. Proje ekibi, proje hedefleri, bütçesi, zaman çizelgesi, kaynaklar ve sorumlulukları belirler.

Uygulama: Proje planlaması tamamlandıktan sonra, proje uygulama aşamasına geçilir. Bu aşamada, proje ekibi belirlenen hedeflere ulaşmak için çalışmalarını gerçekleştirir.

İzleme ve Değerlendirme: Proje uygulama süreci boyunca, proje ekibi proje ilerlemesini ve sonuçlarını izler ve değerlendirir. Bu aşamada, proje hedeflerine ulaşılıp ulaşılmadığı ve proje bütçesi ve kaynaklarına uyulup uyulmadığı kontrol edilir.

Raporlama: Proje sonlandığında, proje ekibi proje raporu hazırlar ve proje sonuçlarını paylaşır. Proje raporu, projenin başarısı, sorunları ve önerileri hakkında bilgi verir ve gelecekte benzer projelerin yapılmasında faydalı olacak bilgileri içerir.