Bilgisayar Destekli Tasarım ve Animasyon

Bilgisayar Destekli Halı Desen Tasarımı Eğitimi

Türkiye’de halı sektörü ihracattaki önemli payı nedeniyle ekonomik gelişim sürecinde önemli bir yer almaktadır. Bunun nedeni; sağladığı istihdam olanakları ile birlikte üretim sürecinde oluşturduğu katma değerdir. Türkiye’de üretilen halıların yaklaşık %85’i makine üretimidir ve bu miktarın %89’u ise Gaziantep’e aittir.

Gaziantep’te son dönemde yapılan yatırımlarla ve bu doğrultuda kapasite artışı ile dünya, makine halısı üretim merkezlerinden en önde gelenlerinden biri olmuştur. Sektör dinamik yapısı ile devamlı değişmekle beraber, bölgede şu an 135 dolaylarında aktif makine halısı üreten firma yer almaktadır. Buradaki firma sayısı, halı ihracat – ticaret, malzeme, makine, bakım ve servis dahil olmak üzere doğrudan hizmet sağlayanlarla birlikte 250’yi geçmiştir. Firmaların dış ticaretteki rekabet getirileri; kalitenin ileri olması, pazara vaktinde sunma, müşteri temelli yaklaşım, düşük maliyet ile ürünlerin hızlı bir şekilde yenilenmesi işlemidir. Sahip olunan bu pozitif getiriyi koruyabilmek için yeni ve özgün halı desenlerinin oluşturulması, müşterilerin isteklerine doğru ve yerinde yanıt verilmesi özellikle uluslararası rekabette çok büyük önem içermektedir. Sektörün temel ve olmazsa olmaz gereksinimlerinden biri halı desen tasarımı ve uygulanması konusunda insan kaynağı kapasitesini arttırmak ve istihdam edilecek tasarımcıların yetiştirilmelerini gerçekleştirmektir. Bu amaç doğrultusunda Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği’nin çok çeşitli çalışmaları mevcuttur. Atılan ilk adım ise “Bilgisayar Destekli Halı Desen Tasarım Eğitimi” düzenlenmiştir. Bu adım ile mezun olacak tasarımcıların Gaziantep ile birlikte sektöre uyum süreçlerinde kolaylaşma adına büyük kazanç elde edilecektir.

Başvuruda Genel Koşullar Şöyle Belirlenmiştir;

Güzel Sanatlar Fakültesinden mezun veya bahar yarıyılı sonunda mezun olabilecek olması. (Özellikle halı, tekstil, tasarım ve benzeri eğitim veren bölümler tercih edilecektir.)

Eğitim ve öğretim (kurs) NedGraphics Yetkili Eğitim Merkezi olan Tasarım Akademisi ile ortak bir çalışma dahilinde gerçekleştirilecektir.