Adalet

2023 Sigorta Hakemlik Sınavı Başvuruları Başladı

18 Mart 2023 tarihinde yapılacak olan “Hayat Dışı Sigorta Hakemliği” sınavı için başvurular 25 Kasım 2022 tarihinde alınmaya başlandı. Sınav başvuruları 23 Aralık 2022 tarihine kadar devam edecek.

Sigorta Tahkim Komisyonu tarafından yayımlanan duyuruya göre, Sigorta Tahkim Hakemi olmak isteyen kişilerin 25 Kasım 2022 ile 23 Aralık 2022 tarihleri arasında Sigorta Tahkim Komisyonu’na başvuru yapmaları gerekiyor. Başvuru posta yolu ile yapılacaksa, başvuru evraklarının Komisyona en geç 23 Aralık 2022 tarihinde ulaşmış olması gerekiyor. Başvurular, Sigorta Tahkim Komisyonu’nun Altunizade’deki binasına yapılacak.

Sigorta Tahkim Hakemliği sınavına girebilmesi için adayların bazı niteliklere de sahip olması aranıyor. Başvuruya ek belgeler ile bu niteliklere sahip olduğunu belgeleyemeyen adayların başvurusu kabul edilmeyecek. Adayların öncelikle sigorta şirketi kurucularında aranan nitelikleri taşıyor olması, ek olarak daha önceden müflis sıfatını kazanmamış olması, konkordato ilan etmemiş olması, tasfiyeye tabi tutulmuş olan şirketlerde imtiyazlı pay sahibi olmaması, bazı suçlardan dolayı mahkumiyet hükmünün bulunmaması, en az dört yıllık fakülte mezunu olması, sigorta hukukunda beş yıl ya da sigortacılıkta kesintisiz on yıl deneyime sahip olması gerekiyor. Adaylar başvuruya ek belgelerini eksiksiz olarak kuruma ulaştırarak sınav başvurularını tamamlayabilecek.

Sigorta hakemi listesine kaydolmak üzere yapılacak sınavda kontenjan 100 kişi olarak belirlendi. 18 mart 2023 tarihinde yapılacak sınav sonucunda 70 puan ve üzeri alan adaylar içerisinden ilk 100 aday sınavda başarılı kabul edilecek. Başarılı olanlar arasında sonuncu olan aday ile aynı puana sahip adaylar da başarılı kabul edilecek.