Uçuş Harekat Yöneticiliği

Türk Hava Yolları 2023 Yılında 10 Bin Çalışanı İşe Alacak

Başarılı büyümeyle ülke ekonomisine ve istihdama önemli katkı sağlayan lider şirket, 2023 hedefleri doğrultusunda 10 bin yeni çalışanı bünyesine katacağını duyurdu.

Dünyanın çoğu ülkesine uçan ve nokta sayısını artıran Türk Hava Yolları, 1933 yılında 5 uçakla başladığı yolculuğuna bugün 400 uçakla devam ediyor. 20 yılda uçak filosunu önemli ölçüde artıran küresel havayolu, yarattığı istihdam olanakları sayesinde de Türkiye ekonomisine önemli katkı sağlıyor. 2022 yılında güçlü bir mali yapıya sahip 2.577 çalışanı bulunan Türk Hava Yolları, iştirakleri ile birlikte 2023 yılında 10.000 yeni çalışanı işe almayı planlamaktadır.

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Ahmet Bolat,  "Dünyanın çoğu noktasına uçan bir havayolu olarak, güçlü mali yapımız ve gelecek hedeflerimiz doğrultusunda filomuzu ve kadromuzu büyütmeye devam edeceğiz. Ülke ekonomisinin büyümesine büyük katkı sağlayan bayrak taşıyıcımız, büyümeye devam ediyor. Dünyanın en büyük ikinci havayolu şirketi olmak için çalışmak ana amacımızdır. Ayrıca Türkiye'yi derinden sarsan depremin yaralarını sarmaya çalışan Türk Hava Yolları, depremden etkilenen 1000 aileden 1000 vatandaşa iş imkânı sunuyor. 2033 yılına kadar uçak sayısının 800'e çıkarılması planlanıyor; Çalışan sayısını da 150.000 kişiye çıkarmak hedefleniyor. Eşsiz uçuş ağı, modern filosu ve güçlü finansal sonuçları ile hava yolu, Cumhuriyetin 100. yılında olduğu gibi önümüzdeki 10 yıl boyunca da bayrağımızı göklerde gururla dalgalandırmaya devam edecektir."