Uçuş Harekat Yöneticiliği

TAFA ve THK’dan İş Birliği Antlaşması İmzaladı

Türk Hava Yolları Uçuş Akademisi (TAFA) ve Türk Hava Kurumu arasında, Bakım-Onarım, Yakıt ve Eğitim konularında iş birliği anlaşması imzaladı.

Türkiye’nin en önemli markası olan Türk Hava Yolları, her geçen zaman artan hedefleri ve genişleyen filosuyla kendi içerisinde yeni hizmetler, anlaşmalar sağlamaya devam ediyor. Bu anlamda Bayrak taşıyıcı, Türk Hava Kurumu (THK) ile bir kaç bakım-onarım, yakıt ve eğitim anlaşmaları mutabakatına vararak imzalar gerçekleştirdi. Türk Hava Yolları Uçuş Akademisi (TAFA) ile Türk Hava Kurumu (THK) arasında Selçuk Efes Havalimanı’nın eğitim amaçlı olarak kullanılması ile alakalı olarak beş senelik imzalanan sözleşmeye göre THY Uçuş Akademisi ve THK Selçuk Efes Eğitim Merkezi, havalimanının bütün hizmetlerinden faydalanma şansına sahip olabilecek.

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ile İcra Komitesi Başkanı olan Prof. Dr. Ahmet Bolat ve Türk Hava Kurumu Kayyum Heyeti Başkanı olan H. Abdullah Kaya eşliğinde imzalanan ikili anlaşmalar neticesinde; Selçuk Efes Havalimanı’nda bulundurulan uçakların, Uçak Hat Bakım ve Arıza Giderme hizmeti olarak THK Teknik Uçak Bakım Hizmetleri A.Ş vasıtasıyla karşılanacak olup, bir uçak motoru ise bakım anlaşması olarak THK Teknik Uçak Bakım Hizmetleri A.Ş. ’ye yaptırılma işlemi gerçekleştirilecek. Türk Hava Yolları Uçuş Akademisinin (TAFA) Selçuk Efes Havalimanı’nda bulundurulan uçakların AVGAZ 100 LL ve JET A1 yakıtları, Gökçen Havacılık Taşımacılık Eğitim ve Petrol Ürünleri Ticaret AŞ’den gerçekleştirilecek. Aynı zamanda öğrenci eğitimi ikili anlaşmasıyla da 2023 senesi içerisinde, Türk Hava Yolları’nda eğitim gören öğrencilerden bir kısmının Türk Hava Kurumu Uçuş Akademisi’nden pilotaj eğitimi alabilmeleri gerçekleştirilecek.

Detaylı bilgi için tıklayınız.