Uçuş Harekat Yöneticiliği

Pegasus: Cumhuriyet’in 100. Yılında 100 Uçak Eşiğini Aşacağız

100. uçak filo büyüklüğü Pegasus'u dünya havacılığında kısa, orta ve uzun vadede nereye yerleştiriyorsunuz sorusuna yanıt veren Güliz Öztürk, Pegasus Hava Yolları olarak 2022 senesini dünya çapında en yüksek FAVÖK marjı ile kapattıklarını kaydetti. Pegasus CEO'su Güliz Öztürk, "Hedefimiz 2023 senesinde filomuza katacağımız yeni uçaklarla toplam kapasitemizi hemen hemen yüzde 20 artırmak."

"Birim maliyet bazında da dünya havayolları arasında en iyi verimliliği gösterdik. Pandemiden bu yana devam eden zorlu piyasa koşullarında yakaladığımız başarıdan gurur duyuyoruz. Hava yolu olarak konumumuzu korumak ve ilerletmek temel hedefimizdir. Yenilikçi, akılcı, ilkeli ve sorumlu çalışma şekli ile 2023 ve sonraki yıllarda alanında öncü olmak”.

Tüm alanlarda daha iyi ve daha güçlü sonuçlar, kendinizle yarışmayı gerektirir. Öncü dijital dönüşüm çalışmalarımız, yeni nesil uçaklarla filo dönüşümümüz, sürekli genişleyen uçuş ağımız, teknolojiye ve insana yaptığımız yatırımlar, sürdürülebilir havacılığa desteğimiz, kapsayıcılık ve çeşitlilikteki liderliğimiz; sürdürülebilir başarımızın mimarlarıdır. Cep filosu başta olmak üzere 2023 hedefleri, yeni rotalar ve destinasyonlar hakkında şu bilgileri veren Güliz Öztürk; "Havacılık sektörünün doğası gereği uzun vadeli çalışmak gerekiyor. Pegasus Hava Yolları olarak Airbus ile ilk kez 2012 yılında imzaladığımız ve zamanla tamamladığımız bir anlaşmamız var. Bu nedenle, toplam 114 uçak için devam eden tüm siparişler, yakıt tasarruflu yeni nesil uçaklardır” dedi.

Detaylı bilgi için tıklayınız.