Uçuş Harekat Yöneticiliği

Kırgız Arama Kurtarma Ekibine Havalimanında Tören Düzenlendi

Kahramanmaraş merkezli olan ve 11 ili etkisi altına alan depremlerden sonra Türkiye'de arama kurtarma çalışmalarına katılmak için gelen ve görevini bitirerek vatanlarına tekrar dönüş gerçekleştiren Kırgızistan ekibi, havalimanında kendilerine düzenlenen bir törenle karşılandı ve çeşitli hediyeler takdim edildi.

Kırgız arama kurtarma takımı için Manas Havalimanı'nda gerçekleştirilen karşılama organizasyonuna, Türkiye’nin Bişkek Büyükelçisi Sayın Ahmet Sadık Doğan, Kırgızistan Acil Durumlar Bakanı Sayın Boobek Ajikeyev, Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi Rektörü olan Prof. Dr. Alpaslan Ceylan ve çeşitli öğrencileri, sivil toplum örgütleri temsilcileri, Kırgız ve Türkler yer aldı.  Organizasyonda, Kırgız ve Türk bayrakları ile arama kurtarma takımının meslektaşlarının açtığı "Güzel memleketinize hoş geldiniz", "Güzel vatanın çocuklarına alkış" yazılı çeşitli afişler açıldı.

Bakanlığın orkestrasının da yer aldığı ve törenle karşılanan Kırgız takımına çiçekler verildi ve sonrasında Kırgız milli marşı okundu.  Acil Durumlar Bakanı Sayın Ajikeyev, burada yapmış olduğu konuşmada, "Biz kardeş halk olarak elimizden gelen bütün çabayı sarfettik. Bugün biz çok ağır görevden geri dönen arama kurtarma takımını karşılıyoruz. Türkiye'de gerçekleşen depremler bizim kardeş halkımıza çok büyük ve tesiri yüksek etki yaptı. Biz kardeş halkımıza Kırgız halkı olarak gerçekleşen tüm yardım gayretimizi sağladık." dedi. Türkiye'de arama kurtarma çalışmalarında bulunan takım üyelerini kutlayan Ajikeyev, 8 kişiyi enkaz içinden çıkardıkları ve 198 cenazeye eriştikleri bilgisini paylaştı.

Detaylı bilgi için tıklayınız.