Uçuş Harekat Yöneticiliği

İstanbul Havalimanı Sektörün Liderlerini Yetiştiriyor

İGA İstanbul Havalimanı, genç ve dinamik iş potansiyelini üniversite mezuniyeti öncesi başta staj programı olmak üzere çeşitli işe alım projelerine dahil ederek sürdürülebilir bir insan kaynağı oluşturmayı ve geleceğin yöneticilerini yetiştirmeyi amaçlamaktadır.

Türkiye'nin dünyaya açılan kapısı İGA İstanbul Havalimanı, kurulduğu günden bu yana havacılıkta her geçen gün yeni atılımlara imza atan Türkiye'nin gurur kaynağı olurken, sürdürülebilir kadro ve uzun vadeli stratejik iş planlaması hedefleri doğrultusunda geleceğin profesyonellerini yetiştirmeye devam ediyor.

2022 yılında bölgenin en büyük staj programı olarak hayata geçirilen İGA staj programı, sürdürülebilir bir insan kaynağı sunarak üniversitelerin iş birliğiyle gençlerin iş gücü potansiyelini daha mezun olmadan İGA'ya kazandırıyor. Özel sektörde en fazla kursiyer sayısına sahip olan İGA, sürdürülebilir kalkınma ilkesine göre eğitimler vererek adayların kariyer gelişimini yönetmektedir.

İGA'nın yaz döneminde 370 kişilik ilk etap eğitimlerle başlayan staj programında; Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Başkanlığı ile yapılan iş birliği sonucunda bu yıl 1.100 kişiye ulaşılması hedefleniyor. Bugüne kadar; 70 farklı bölüme 1.500 stajyer öğrencinin yerleştirildiği programda, stajyerler arasından seçilen 50'den fazla mezun, İGA İstanbul Havalimanı'nın merkez operasyon ve operasyonel birimlerinde çeşitli pozisyonlarda tam zamanlı olarak çalıştı.

Genç yetenekler profesyonellerle buluşuyor İGA İstanbul Havalimanı'nın ikinci işe alım projesi olan Management Trainee (MT) programı; Öğrencilerin kariyerlerinde ilk adımlarını atmaları ve kişisel gelişimlerine büyük yatırım yapmaları amacıyla genç endüstri liderleri yetiştirmeye odaklanır. Bu doğrultuda; Uluslararası havacılık sektörüne yön veren genç yeteneklerin sektör profesyonelleri ile çalışma fırsatı yakalayacağı sürdürülebilir ve kapsayıcı bir program oluşturulmuştur.