Uçuş Harekat Yöneticiliği

Elektrikli Uçak İçin Geri Sayım

Boeing Türkiye CEO'su Ayşem Sargın, elektrikli uçak projesinin önümüzdeki yıllarda belirli alanlarda hayata geçirileceğine inandıklarını belirtti.

Boeing Türkiye CEO'su Ayşem Sargın, Boeing'in ilk elektrikli uçak projesinin adının "Wisk" olduğunu söyledi. Sargın, "Bu bağımsız bir sistem. İlk etapta havalimanı ile bazı noktalar arasında seyahat edecek “elektrikli uçan taksi” diyebileceğimiz bir sistem olarak değerlendiriyoruz. Sargın, şu anda Federal Havacılık İdaresi'ne elektrikli uçak projesinde hazırlandığını belirterek, " bu çok heyecan verici bir şey. Bir gün İstanbul trafiğinde böyle bir şey olacağını hayal edebiliyor musunuz, tabii ki hep birlikte hayal ediyoruz."

2050'ye kadar karbonsuz taahhütleri olduğunu açıklayan Sargın, bu taahhüdü havacılık sektörüyle birlikte yaptıklarını ancak 2030'a kadar ürettikleri tüm uçakların sürdürülebilir havacılık yakıtı ile uçabileceğine dair bir taahhütleri daha olduğunu ve üzerinde çalışıldığını aktardı. Türk hava trafiği yıllardır büyümesine rağmen bunu gördük, güzel bir işbirliğimiz oldu” dedi. Ayşem Sargın, Boeing'in bu teknolojiler üzerinde 10 yılı aşkın süredir çalıştıklarını belirterek, Türkiye'de 75 yılı aşkın süredir çalıştıklarını hatırlattı. Sargın, "Türkiye ile çok güzel ortaklıklarımız oldu, birçok paydaşımız var. Aslında havacılık bu anlamda iyi bir sektör, ortaklıkları teşvik ediyor. Türk havacılığının yıllardır büyümesini sağlasa da bunu gördük birlikte iyi çalıştık. Bundan mutlu ve gururluyuz. Türkiye'de çeşitli yatırım programlarına devam edeceğiz” dedi.