Uçuş Harekat Yöneticiliği

Antalya 9 Milyon Turist Sınırına Yaklaşıyor

Antalya’ya geçen hafta ile birlikte hava yoluyla gelen turistlerin sayısı 8.3 milyonu geçti.

Şehirde günlük 75-80 bin giriş ortalamasıyla sayının ay sonuna doğru 9 milyonu geçeceği düşünülüyor. 21 Ağustos’da Antalya’ya havayoluyla gelmiş olan toplam turist sayısının 8 milyon 300 bine ulaştığını belirten Tur operatörü genel müdürü turizmci Recep Yavuz, günlük yabancı turist sayısının 75-80 binde devam ettiğini açıkladı. Yavuz, Ağustos sonu itibarıyla 9 milyonun rahatlıkla aşılacağına dikkat çekti. Yavuz, 8.3 milyon yabancı turist içinde ilk sırada 1 milyon 363 binle Almanların, 2’nci sırada 1 milyon 275 binle Rusların aldığını belirtti.

Lara-Kemerağzı’ndaki 5 yıldızlı otelin genel müdürü Korhan Alşan, pandeminin ardından Antalya’nın önemli miktarda taleple karşı karşıya olduğunu söyleyerek, “Temmuz hemen hemen bütün Antalya bölgesinde doluluk bakımından yüzde 90-95 seviyesinde, ağustosta yüzde 92-97 aralığını yakalayabiliriz. Eylül ayında klasik olarak kıyı tatilciliğinde okulların açılmasıyla birlikte talepte kırılma olur normalde ama bu sene eylül ayında da önemli hareketlilik hissediliyor” diye açıklama yaptı. Pandemi sebebiyle ertelenen MICE-organizasyon konseptleriyle ilgili de Antalya’ya önemli talep olduğunu söyleyen Alşan, “Bunlar da ekim ayı itibarıyla hareketleniyor. Kasım sonuna doğru önemli hareketlilik oluşacak. Bununla birlikte elbette spor turizmi de önemli” dedi.

Detaylı bilgi için tıklayınız.