Uçuş Harekat Yöneticiliği

800 Euro Ön Ödeme ile Pilot Olma Şansı

Wizz Air geçen hafta, Wizz Air Pilot Akademisi eğitim programının bir parçası olarak ticari pilot adayları için "She Can Fly" öğrenci programının başlatıldığını açıkladı.

2017 yılında pilot yetiştirmek amacıyla kurulan Wizz Air Pilot Academy, bugüne kadar 150'den fazla pilotu mezun etmiş ve pilotlar Wizz Air kokpitlerinde göreve başlamıştır. Şirketten yapılan açıklamada, sektördeki pilotların sadece yüzde 5'inin kadın olduğu belirtiliyor.18 yaş üstü kadınlara yönelik yeni Pilot Academy programı, Wizz Air ticari pilotu olmak için benzersiz, basit ve ekonomik açıdan avantajlı bir fırsat sunuyor. Macaristan Tréner Uçuş Akademisi ile iş birliği içinde eğitim programını tamamlamak için çok az tecrübesi olan veya hiç tecrübesi olmayan kadın adaylar için 18 ay sürmektedir. Havayolu, cinsiyet engeli olmaması gerektiğine inanan kadınlara her yıl 20'den fazla koltuk tahsis edeceğini söyledi.

Şirket konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: “Tamamlanan ATPL programı, öğrencilerin pilot olmak için gerekli teorik bilgi, beceri ve tutumu edindikleri Ab-Initio eğitimi ile başlar. Mezunlar, Airbus A320 uçuş operasyonlarına beş haftalık bir geçiş kursu içeren ileri düzeye gelirler. Öğrenciler daha sonra tam teşekküllü havayolu görevlileri olmadan önce Wizz Air'in havayoluna özel eğitimini tamamlarlar”. Wizz Air'in "She Can Fly" askeri öğrenci programı, başvuru sahiplerine sınıfının en iyisi bir teklif sunuyor; kurs, havayolunun programa olan bağlılığını göstermek için eşi benzeri görülmemiş derecede düşük öğrenim ücreti ve ön kayıt kaydı sunuyor.