Turist Rehberliği

“Her Mevsim Çanakkale / Every Season Canakkale”

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası’nın “Her Mevsim Çanakkale / Every Season Canakkale” mottosuyla Bulgaristan’ı hedefleyerek başlatmış olduğu turizm ilişkilerini güçlendirme çalışmaları sonuç vermeye devam ediyor.

Bulgaristan’ın Brand Media Bulgaria medya grubu yayıncılığında hizmet veren  aynı zamanda ülkenin en önde gelen uzmanlaşmış ekonomik medyaları içerisinde olan Economic.bg, “Türkiye'de 2023'te Popüler Olacak Üç Yeni Destinasyon” başlığıyla yayımlamış olduğu haberde Çanakkale’ye yer verdi. Türkiye’nin, tarihi şehirleri, muhteşem doğası ve nadide kültürüyle dünyanın her bölgesinden turistler arasında bu kadar popüler olmasının şaşırtıcı olmadığını içeren haberde Çanakkale’den; bilinen şehirlerle beraber bu sene en çok seyahat edilecek destinasyonlar arasında yerini alacak gizli mücevher olarak bahsi geçiyor. Bulgaristan'dan aynı zamanda dünyadan en güncel ekonomik, ticari, finansal, piyasa ve
siyasi haberlerin dışında ilgi çekici turistik bölgeler, kültürel ve tarihi miras merkezleri hakkında bilgi sunan mecra, Çanakkale’nin bir liman kenti olduğuna ve doğal güzelliklere sahip olan bölgede yer aldığından bahsediyor.
Kentin, dünya tarihinde çok büyük öneme sahip iki savaşa tanık olmasının yanında arkeolojik kazı alanlarıyla da öne çıktığı belirtilen haberde, UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Troya ile Alexandria Troas Antik Kentleri hakkında bilgi verilerek ziyaretçilerin, zengin bir kültürel ve tarihi miras dokusunda keşif imkânı bulabileceğine değiniyor.
TURİZM SEKTÖR BULUŞMASI
2022 yılında, Bulgaristan’ın bilhassa turizmde Çanakkale için çok önemli bir aktör haline geleceğini tahmin ederek çalışmalar yaptıklarını belirten Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu: “Oda olarak son yıllarda hedeflediğimiz Bulgaristan Pazarı için sosyo-ekonomik, ticari ve turistik ilişkilerin gelişmesi açısından birçok adım attık. Geçen sene, Avrupa İşletmeler Ağı Cosme Projesi kapsamında, Sofya Ticaret Müşavirliğimiz ve Bulgaristan THY Genel Müdürlüğü işbirliğinde, “Her Mevsim Çanakkale / Every Season Canakkale” mottosuyla öne çıkan bir etkinlik düzenledik. Çanakkale ve Sofya turizm sektörü temsilcileri arasında son derece verimli ve etkili görüşmeler yapıldı.
“GURURUNU YAŞIYORUZ”
Turizm sektörü buluşmasının devamında yine işbirliği içinde çok gurur duyulan bir projeye imza attıklarını belirten Semizoğlu; “Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası olarak, Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Ekim 1913 - Ocak 1915 yılları arasında Sofya Ataşemiliterliği görevi sırasında resmî belge ve raporlarını oluşturduğu, ‘Çalışma Odasının’ restorasyonunu üstlendik ve açılışını ortaya çıkarttık. Ata’mızın askeri dehasını yansıtan anılarıyla dolu olan
odasını yenileterek bu mirasa sahip çıkmanın haklı gururunu yaşıyoruz.
İLİŞKİLER TÜRKİYE’YE KATKI SAĞLIYOR
Üyelerinin ticari faaliyetlerini artırmayı da görev edinerek adımlar attıklarını söyleyen Selçuk Semizoğlu; “Üretim ve ihracat yapan üyelerimiz başta olmak üzere, gelişmesine katkıda bulunmak istediğimiz firmalarımız için Bulgaristan özelinde hedef pazar raporlarını hazır hale getirdik, ihracat ve işbirliği geliştirebilmeleri açısından fuar katılımları, iş gezileri, heyetler ve B2B görüşmelerini hayata geçirdik. İlimizin aynı zamanda Ülkemizin turistik ve
ekonomik gelişimine katkı sağlamayı öne çıkarttık.
Son zamanlarda, 1915 Çanakkale Köprüsü’nün hizmete açılarak ulaşım kolaylığı sağlamaya başlamasının da etkisiyle Bulgaristan’dan İlimize gelen turist sayısındaki artış ve gösterdikleri alakadan anlıyoruz ki çalışmalarımız meyvelerini veriyor. Çanakkale’mizin potansiyeli, Türkiye’nin turizm başkenti olmaya aday olabilecek, kültür, tarih ve doğal
güzellikleriyle beraber her bütçeye aynı zamanda her tercihe göre seçenek sunabilen bir destinasyon merkezi olması Bulgar turistlerimiz arasında dilden dile yayılmaya başlıyor.
Bu açıdan, ilimize katkı sağlayacak projeleri üretmeye, üretileni desteklemeye her daim hazırız. Turizmi önceliklerimiz arasına alarak çalışmalar yürütmeye, elimizden gelen çabayı da göstermeye devam edeceğiz. Herkese şükranlarımızı sunmaktayız” dedi.

KAYNAK: https://www.tourismtoday.net/canakkale-bulgaristanda-2023un-populer-