Mekatronik

Mekatronik Programı Öğrencileri SAHA EXPO Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayi Fuarını Ziyaret Etti

Türkiye'nin marka değerinin ön plana çıktığı teknolojiler için uluslararası bir arena olarak değerlendirilen 2022 Saha EXPO Fuarı 25-27 Ekim tarihlerinde profesyonellerin ziyareti için kapılarını açtı.

28 Ekim tarihinde ise halka açık olarak ziyaretçilerini ağırladı. İstanbul Gelişim Üniversitesi Meslek Yüksekokulu,  Mekatronik Programı akademisyenlerinden Öğr. Gör. Kübra Erdoğan ile gönüllü olarak katılım sağlamak isteyen öğrenciler fuarı ziyaret ederek firmalarla görüşmeler gerçekleştirdiler.

SAHA Expo Genel Sekreteri İlhami Keleş fuar için yaptığı değerlendirmede fuarın oyun değiştirici ve yenilikçi olma özelliğini vurguladı. Ayrıca, 57 ülkenin katılımı ile 250 yabancı ve 750 yerli firmayı bir araya getiren fuar hakkında Keleş, yabancı katılımcılar arasında bir başbakan, 11 bakan, genelkurmay başkanları ile kuvvet komutanları, bakan yardımcıları ve müsteşar statüsünde yetkililer olduğunu belirtti. SAHA İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Bayraktar, yüzlerce görüşmeler gerçekleştirildiğini, 114 anlaşmaya imza atıldığını dile getirdi. Ayrıca Bayraktar, Bu sene gerçekleştirilen fuara 57 ülkeden 390 yabancı firmanın katılım sağladığını, SAHA Expo, ilk başladığında, 10 bin metrekare olduğunu ve bu alanın bu sene 60 bin metrekare kapalı alanda düzenlendiğini açıkladı. Fuara 268 resmi delegasyon ve 112 ticari delegasyon katılım göstermiş, katılım sağladı.

Katılımcı öğrencilere teşekkür ederiz.
Kaynak: https://www.cnnturk.com/ekonomi/saha-expoda-yapilan-anlasmalarin-ekonomik-buyuklugu-1-milyar-dolari-asti

Mechatronics Program Students Visited SAHA EXPO Defense, Aerospace Industry Fair

Considered as an international arena for technologies where Turkey's brand value comes to the fore, 2022 Saha EXPO Fair opened its doors for the visit of professionals on 25-27 October. On October 28, it hosted its visitors openly to the public. Kübra Erdoğan; one of the lecturers from Istanbul Gelisim University Vocational School, Mechatronics Program visited the fair with her students who want to participate voluntarily and held meetings with companies.

SAHA Expo Secretary General İlhami Keleş, in his evaluation of the fair, emphasized the game-changing and innovative nature of the fair. In addition, about the fair, which brought together 250 foreign and 750 domestic companies with the participation of 57 countries, Keleş stated that among the foreign participants there was a prime minister, 11 ministers, chiefs of general staff, force commanders, deputy ministers and officials with the status of undersecretary. SAHA Istanbul Chairman of the Board Haluk Bayraktar stated that hundreds of meetings were held and 114 agreements were signed. Bayraktar also stated that 390 foreign companies from 57 countries participated in the fair held this year, that when SAHA Expo first started, it was 10 thousand square meters, and this year it was held in a closed area of ​​​​60 thousand square meters. 268 official delegations and 112 commercial delegations participated in the fair.

As Gelişim University, we would like to thank our students who voluntarily participated in the fair.
Source: https://www.cnnturk.com/ekonomi/saha-expoda-yapilan-anlasmalarin-ekonomik-buyuklugu-1-milyar-dolari-asti