Mekatronik

Hyperloop Araçlar Yarışıyor

TEKNOFEST kapsamında TÜBİTAK Gebze Kampüsü'nde 'Hyperloop Geliştirme Yarışması'

'Beşinci nesil ulaşım modu' olarak bilinen hyperloop teknolojisiyle tasarlanan araçlar, raya dokunmadan vakum tünelinden geçiyor. Üniversite öğrencilerini teknoloji alanında teşvik etmek ve kendilerini geliştirmek amacıyla TEKNOFEST kapsamında bu yıl ilk kez düzenlenen 'Hyperloop Geliştirme Yarışması'nda 16 finalist takım bulunuyor. Hyperloop Geliştirme Yarışması'nın ödül törenine katılan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Umarım hiperloop teknolojisinde ve yeni nesil ulaşım alanında ülkemizi hak ettiği konuma taşıyacağız." söz konusu. Bakan Varank, hyperloop yarışları için çok ciddi bir altyapı oluşturduklarına dikkat çekerek, öğrencilerin geliştirdiği araçları 208 metre uzunluğundaki vakum tünellerinde yarıştırdıklarını belirtti. Ülkemizde ilk kez bu yarışmanın düzenlendiğini kaydeden Varank, "Avrupa ve Amerika'da da benzer etkinlikler yapılıyor, altyapılar yapılıyor. Şu anda Türkiye'de kurduğumuz bu altyapı 2019'da emsallerine yaklaşıyor. Avrupa ve Amerika hatta Avrupa'nın en iyi altyapılarından biridir.Böyle bir yarışma düzenleyerek genç arkadaşlarımızın geleceğin teknolojileri üzerinde çalışmalarını ve araştırmalarını sağlamak bizim için gerçek bir zevk ve gururdur. Burada başarılı bir sinerji var." dedi.

Kaynak;https://www.aydinlik.com.tr/fotogaleri/sanayi-ve-teknoloji-bakani-mustafa-varank-turkiye-hyperloopta-en-ileri-ulkelerden-biri-olacak-333829?sayfa=6