Mekatronik

Giyilebilir Sensörler ve Yapay Zekâ ile El Becerileri Ölçülebilecek

Yürütücülüğünü Bartın Üniversitesi Mühendislik, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Mekatronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Mehmet Emin Aktan'ın yaptığı proje ilgi ile karşılandı.

Yıldız Teknik Üniversitesi Mekatronik Mühendisliği Bölümü'nden Prof. Dr. Erhan Akdoğan, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Bölümü'nden Doç. Dr. Tuğçe Özekli Mısırlıoğlu ve Doç. Dr. Deniz Palamar Kadıoğlu’nun araştırmacı olarak çalışacağı projede insanların el becerileri giyilebilir sensörler ile ölçülecek ve el motor becerisinin otomatik olarak değerlendirilmesi sağlanacak. Bu sayede tedaviye ihtiyacı olduğu düşünülen kişilerin hangi yönlerinin geliştirilmesi gerektiği net şekilde anlaşılmış olacak.

Haberin detayı için tıklayınız.