Mekatronik

Evren Yapay Zekâya mı Sahip?

Evrenin yapay zekaya sahip olduğu ile ilgili araştırmaları bulunan Fizik ve Astronomi Profesörü Janna Levi, yapay zekanın kozmolojide fizik yasalarının uyum sağlayabileceğini ifade etti.

Newton’un yasaları ile başlayan fizik kuralları yüzyıllık birikimi ile günümüze kadar ilerleyerek devam etmiştir. Barnard College of Columbia Üniversitesi‘nde bir grup fizikçi yaptıkları çalışmalarında evrende geçerli olan bir algoritma olduğunu ve bunun zamana bağlı olarak değiştiğini iddia etti. Fizik ve Astronomi Profesörü olan Janna Levin “Eğer evren belirli bir algoritma seti ile hesaplama yapabiliyorsa, o zaman belki de kendi kendine yeni kurallar öğreten kendi kendine öğrenen sistemlerinizin olduğu yapay zekâda gördüğümüzün aynısını yapabilir ve kurallar derken, kozmolojide fizik yasalarını kastediyoruz.” şeklinde düşüncelerini ifade etti.

Söz konusu makaleye ulaşmak için tıklayınız.