Makine

Osman Liman Makine Firma'sına teknik gezi düzenlendi

İstanbul Gelişim Üniversitesi Makine ve Metal Teknolojileri Bölümü, Makine Programı öğrencileri Osman Liman Makine San. ve Tic. Ltd. üretim fabrikasını ziyaret etti.

Düzenlenen teknik gezi Makine ve Metal Teknolojileri Bölümü Makine Programı Öğr. Gör. İsmail Altın, Firma Otomasyon Müdürü Serdar Şenel ve Ar-Ge Müdürü Ferhat Tekin eşliğinde gerçekleştirildi.

Makine programı öğrencileri, teknik gezi kapsamında teorik derslerde gördükleri bilgilerin sanayide nasıl uygulandığını görme şansı yakaladı. Böylece teorik bilgileri pratikle bütünleştirerek kariyer hedefleri doğrultusunda kendilerini geliştirme fırsatı ve mesleki uygulamaları yerinde görme imkânı yakaladı. Firmayı ziyaret ederek öğrencilerin alanında deneyimli ve uzman kişilerden Otomasyon Müdürü Serdar Şenel ve Ar-ge Müdürü Ferhat Tekin tarafından Alüminyum, Ahşap ve PVC makine tasarım ve üretim aşamaları hakkında önemli bilgiler verilmiştir.

Ar-Ge departmanı tarafından yapılan tasarım aşamaları ve teknik resimlerin hangi çizim programıyla yapıldığı detaylı olarak anlatıldı. Ardından öğrenciler, firmadaki şase imalat departmanında MIG/MAG kaynağının nasıl yapıldığını gördü. Firma kaynak ustası, kaynaklı üretim aşamasında kaynak hatalarının nasıl en aza indirilebileceği ve şase imalatında gerilmelerin nasıl ortadan kaldırılabileceği hakkında öğrencilere bilgiler verildi.  CNC makine departmanında üretilmek istenen iş parçasının CNC takım tezgâhına nasıl bağlandığını ve kesici takımların nasıl çağrıldığını uygulamada gördüler. Daha sonra montaj departmanında, üretimi tamamlanmış olan makinelere PLC otomasyonunun nasıl entegre edildiği gösterildi.

Firmadaki bütün departmanlarda önce iş sağlığı ve güvenliği bilinci ve duyarlılığının önemi öğrencilere aktarıldı. Öğrenciler, düzenlenen teknik gezi sayesinde üretim sektöründe yıllardır faaliyet gösteren bir firmada günlük çalışma disiplini ve yaklaşımını görerek gelecekte nasıl bir iş yaşamıyla karşılaşabilecekleri hakkında özet bilgi edindi.