Lojistik

Lojistik Faaliyetlere Yönelik Otomasyon Teknolojileri Seminerinin 11. si Gerçekleştirildi

Lojistik Derneği LODER ile SICK Türkiye’nin iş birliğiyle her yıl gerçekleştirilen Lojistikte Otomasyon Teknolojileri semineri bu yıl 11. kez düzenlendi.

Birbirinden farklı sunumların yer aldığı seminer 14 aralık tarihinde gerçekleşti. Lojistik sektörünün profesyonelleri tarafından ilgiyle karşılanan seminer İstanbul Marriott Hotel Asia’nın ev sahipliğinde Ataşehir’de gerçekleştirildi.

Semirin açılış konuşmaları LODER’in Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini üstlenen Prof. Dr. Gülçin Büyüközkan ile Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Tanyaş ve SICK Türkiye Genel Müdürü Mehmet Kahveci tarafından gerçekleştirildi. Seminerde bulunan konuklar, özel bir uygulamanın kullanılmasıyla sunumların gerçekleştiği sırada konuşmacılara sorularını aktarabildiler.

Birbirinden farklı ve bilgi sağlayan sunumların yapıldığı seminerde LODER Yönetim Kurulu Başkanlığıyla birlikte Galatasaray Üniversitesi Mühendislik ve Teknoloji Fakültesi Dekanı olarak görev yapan Prof. Dr. Gülçin Büyüközkan “Meta Lojistik ve Tedarik Zinciri Yönetimi” adlı sunumu gerçekleştirdi. Büyüközkan bu sunumuyla seminerde yer alan konukların odağını “meta lojistik” kavramına yönlendirdi. Ardından Trendyol Express Genel Müdürü Ömer Batu Şengül ise “Operasyonun Sahne Arkası” başlıklı sunumuyla firmanın lojistik sektörüne yönelik sağladıkları katkılara değindi. SICK Türkiye Intralojistik Satış Mühendisi Merve Günaydın’ın gerçekleştirdiği “Operasyon Hızlandıran 5 Teknoloji” başlıklı sunumla devam eden seminerin ilk yarısının son sunumu ise Borusan Limanı Liman Bakım Uzmanı Alper Konuk tarafından yapılan “Borusan Port, Sensör Zekası ile Güvende” başlıklı sunum oldu.

SICK Türkiye İzlenebilirlik ve Kalite Birim Yöneticisi Berk Boyacı’nın “Yola Nereden Başlamalı” adlı sunumuyla ikinci yarısının başladığı seminer Kargoist İş Geliştirmeden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Fahri Çırak tarafından gerçekleştirilen “Paket Taşımacılığında Otomasyonun Gücü” adlı sunumla devam etti. Seminerin son sunumunu ise Turkish Kargo Operasyon Planlama ve Projeler Müdürü Mustafa Kemal Özahi gerçekleştirdi. “Hava Kargo Tesisi-Teknoloji ve Otomasyon Uygulamaları” adlı sunumuyla Özahi, tesislerine yönelik olarak bilgileri aktardı ve bununla birlikte otomasyona dair faaliyetlerine değindi. Seminer, kahve arasının sonrasında Komedyen Yazar Kaan Sekban tarafından gerçekleştirilen “Ev Yapımı Stand-Up” gösterisinin ardından son buldu.

Haberin devamına buradan ulaşabilirsiniz