Lojistik

"Geleceğe Yönelik Özel Bir Sorumluluğumuz Var"

DHL firması, yeşil lojistik ve iklim nötr bir firma olmaya yönelik hedefini gerçekleştirmek üzere 2030 yılına dek kullanılmak için 7 milyar Euro tutarında bir bütçe ayırdı.

Lojistik sektörü çerçevesinde değer zinciri oluşturma ve bunu büyütmeye dair geleceğe yönelik olarak özel bir sorumluluk taşıdıklarını hissettiklerini ifade eden Deutsche Post DHL Group CEO’su Dr. Frank Appel, yeşil lojistik ile ilgili olarak düşüncelerini paylaştı. Sözlerine yeşil lojistiğin tüm taşıma modlarında çevreye verilen zararın en düşük oranlara indirdiğini ifade ederek başlayan Appel, aynı zamanda yeşil lojistik faaliyetlerinin karbon salınımını düşürdüğünü de belirtmiştir.

Appel sözlerine şu şekilde devam etmiştir: "Deutsche Post DHL Group, yeşil lojistik hususunda lojistik sektörüne öncülük yapan ve bu doğrultuda da ilham veren faaliyetler geliştiren global taşımacılık firması olarak ön planda yer alıyor. Sektörümüzün öncü firması olarak dünya çapında insanları birbirine ulaştırmaktan ve dünya genelinde gelişim sağlamak amacıyla gerçekleştirdiğimiz faaliyetler gurur veriyor. Lojistik sektörünün değer zinciri oluşturma ve bunu büyütmeye dair geleceğe yönelik olarak özel bir sorumluluğu var. Gerekçesi ise oldukça açık: Çünkü sürdürülebilir bir ekonominin gerçekleştirilmesi sürdürülebilir lojistik olmadan mümkün değil. Bu noktada iklim nötr ulaşımın sağlanması gibi bir odağımız varsa sürdürülebilir yakıtların geliştirilmesi bir zorunluluktur. Neyse ki son yıllarda, karbon-nötr yakıtlara yönelik gerçekleştirilen çalışmalar hızlı bir artış gösteriyor. Alternatif olabilecek birçok potansiyel sürdürülebilir yakıta sahibiz. Bu yakıt alternatifleri, biyoyakıtlar ve hidrojen gibi iyi bildiklerimizden sentetik yakıtlar gibi daha az bildiğimiz seçeneklere değin uzanıyor”.

Haberin devamına buradan ulaşabilirsiniz.