Lojistik

Dünyaya Teknoloji İhraç Edebilen Bir Oyuncuyuz Artık

KARİD olarak bilinen Türkiye Kargo, Kurye ve Lojistik İşletmecileri Derneği’nin liderliği ve Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK)’nun sağladığı destekler sayesinde II. Kargo, Kurye, Lojistik Zirvesi ve Fuarı (Post & Parcel II. Summit & I. Expo - PPSE) Pullman İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Lojistik sektöründeki güncel teknolojilerin, ürünlerin ve ekipmanların sergilendiği fuara sektörün en önemli lojistik firmaları katılım gösterdi.

İki gün boyunca devam edecek olan fuarın açılış törenine Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Fatih Sayan, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu, Türkiye Kargo, Kurye ve Lojistik İşletmecileri Derneği (KARİD) Başkanı Fatih Önyol ile Berrmak Satış ve Pazarlama Müdürü Onuralp Çelik katılım gösterdi. Açılış toplantısında Türkiye’nin global pazarlardaki güçlenen pozisyonunun altını çizen KARİD Başkanı Fatih Önyol, şu açıklamalarda bulunmuştur: ‘’Türkiye, Ortadoğu ve Yakın Asya’nın kargo üssü haline dönüştü. Biz zaman içerisinde de bu pozisyonunun yükseleceğini düşünüyoruz. PPSE, bugün kullandığımız ve ilerleyen zamanlarda kullanacağımız teknolojileri sunan bir Fuar ve Zirve. Geçmişte biz bu tarz organizasyonları takip edebilmek amacıyla yurt dışına giderdik. PPSE sayesinde lojistik sektörünün küresel rekabetçi vizyonunu ortaya koyuyoruz. Türkiye ise bugün Avrupa’ya otonom sistemler, konveyör sistemleri ihraç edebilen bir düzeye ulaştı. Ülkemize böyle bir organizasyonu kazandırdığımızdan dolayı gurur duyuyoruz”.