Hava Lojistiği

Turkish Cargo, IATA Tarafından Düzenlenen ‘Ceiv Lityum Pil’ Sertifikasyon Programında Yer Aldı

Hava Kargo lojistiğinin önde gelen firmalarının arasında yer almayı başaran Turkish Cargo, Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği olarak bilinen IATA tarafından düzenlenen ‘CEIV Lityum Pil’ sertifikasyon programında yer aldı.

Türk Hava Yolları’na ait bir hava kargo firması olan Turkish Cargo, lityum pil ürünlerinin uygun bir şekilde lojistik faaliyetlerini gerçekleştirebilmek için ihtiyaç duyulan yetkinliğini tescillemek amacıyla Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği yani IATA’nın düzenlediği ‘CEIV Lityum Pil’ sertifikasyon programında yer aldı. Lojistik hizmetlerini gerçekleştiren firmanın eğitim, değerlendirme ve validasyon adımlarından oluşan bu sertifikasyon programına dahil oluşu, gerçekleştirilen sempozyum çerçevesinde yapılan bir imza töreni vasıtasıyla resmiyete kavuştu.

Türk Hava Yolları Genel Müdürü (CEO) Bilal Ekşi, dahil oldukları sertifikasyon programına yönelik olarak şu açıklamalarda bulunmuştur: ‘’ Global çapta faaliyetlerini gerçekleştiren bir hava kargo firması olarak, lityum pil ürünlerinin tedarik zincirinin muhafaza edilmesini oldukça ciddi bir şekilde önemsiyoruz. Konuya yönelik sahip olduğumuz sorumluluklarımızı da itinayla yerine getirmeye çalışıyoruz. Bu sebeple, dünya genelinde en üst düzeyde yer alan standartlardan biri şeklinde kabul edilen CEIV Li-batt sertifikasyon programında yer almak bizim için çok ciddi bir gurur kaynağıdır. Yeni bir program olan bu ‘CEIV Lityum Pil’ sertifikasyon programı, Turkish Cargo'nun üst düzeydeki kalite standartlarına bağlılığını göstermektedir. Ayrıca, sahip olduğumuz müşterilerimize güvenli, hızlı ve emniyetli hava kargo hizmetleri sağlamaya yönelik verdiğimiz taahhüdümüzü bir kez daha vurgulamaktadır.”

Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA) Kargo Bölümü Global Başkanı Brendan Sullivan ise, konuya yönelik olarak düşüncelerini şu açıklamaları yaparak aktarmıştır: “ Toplam global ticaretin neredeyse % 25’ine karşılık gelen Avrupa navlun piyasası, dünya genelinde var olan en büyük piyasaların arasında yer almaktadır. Avrupa'nın en büyük hava kargo hizmet sağlayıcıları arasında bulunan Türk Hava Yolları'nın CEIV Li-batt sertifikasını elde etmesi, lityum pil içeren ürünlerin sağlıklı ve uygun olarak lojistik faaliyetlerinin gerçekleştirilmesi hususunda göndericilerin taleplerini yerine getirebilmek adına hem çok ciddi hem de oldukça önemli bir destektir."