Grafik Tasarımı

Sloganı dünyanın sanatını ve kültürünü herkes için çevrimiçi hale getirmek olan Google Art Culture 10 yaşına girdi

Eğer bir şeyler için tutku ile çalışıyor iseniz zamanın farkına bile varılmayacağını ifade eden Caner Gürpınar, Google Art Culture için çalışanların on yıl önce bu zamanlar, ekibin yüzde yirmilik bir proje ile işe başlamanın ilk adımı attıklarını dile getiriyor. Google Art Culture ekibi dünyada daha çok sanat ve kültürü çok daha fazla halde insanların erişebilmesini sağlamak için bu adımı attı. Ekip, on bir ülkeden on yedi kültür kurumu ile birlikte çalıştı ve bu yaptıkları çalışmanın kendilerini tam olarak nereye götürecekleri bilinmiyordu.

Peki Google Art Culture nedir? Gürpınar, kar amacı gütmeyen bir girişim olarak tanımladı ve bu girişimin dünyanın dört bir yanındaki kültür kurumları ve sanatçılarla çalıştığını iddia etti. Bu girişimin misyonunu ise birlikte, dünyanın sanatını ve kültürünü koruyarak ve çevrimiçi hale getirerek, böylece herkese, her yerden erişebilmek olduğunu ifade etti.

Google Arts & Culture’a dünyanın her bir yerinden milyonlarca insan, insanlık olarak ortak tarih hakkında daha fazla bilgi edinmek için geliyor. Google Arts & Culture’da bir araya gelen bu kişiler, 230.000 yıllık bir heykelcikten günümüze kadar var olan milyonlarca eseri, binlerce sergiyi ve hikayeyi keşfettiklerini, ABD Ulusal Parklarında sanal bir okul gezisine çıkıp, antik Hiyeroglifleri yapay zeka ile çevirip veya sadece dijital bir bulmacanın tadını çıkardıkları iddia edildi.