Grafik Tasarımı

60. Troia Festivali Afiş Tasarımı Belli Oldu

Çanakkale Belediyesi tarafından 9 – 13 Ağustos 2023 tarihleri arasında 60. Kez düzenlenecek olan Uluslararası Troia Festivali`nin afişi ve mansiyonları için Afiş Tasarım ve Uygulama Yarışması düzenlendi. Düzenlenen tasarım yarışmasının sonuçları belli oldu. fiş Tasarım ve Uygulama Yarışması, Çanakkale Belediyesi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarımı Bölümü ve Çanakkale Tübingen Troia Vakfı işbirliği tarafından düzenlendi.

Yarışmanın jürisinde birbirinden değerli kişiler vardı. Yarışmanın seçici kurulunda Kreatif Direktör, Duygu Burunsuz, Çanakkale Belediyesi’nde çalışan, Grafik Tasarımcı Nadir Çakır, Fotoğraf Sanatçısı Blagoy Toprakidis gibi önemli isimlerin yanında Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarımı Bölümü Öğretim Görevlisi, Dr. İlkan Devrim Dinç, Doç. Dr. Ali Can Metin, Dr. Öğretim Üyesi Özlem Uyan ile Çanakkale Tübingen Troia Vakfı Başkanı Enver Sadık Yılmaz yer aldı.
Afiş Tasarım ve Uygulama Yarışması,  1 Haziran 2022 Perşembe günü seçici kurul tarafından sonuçlandı. Yapılan yarışmanın sonucunda yarışmaya Sakarya`dan katılan Şeyma Altın`ın tasarımı birinci seçildi. Ayrıca yarışmaya Antalya’dan katılan tasarımcı Rumeysa Topuz ile bir diğer yarışmacı Feriha Türkoğulları’nın yaptığı afiş tasarımları ise mansiyon ödülünü aldı.
Yarışmanın ardından 1. seçilen tasarım 20.000 TL, hem birinci hem de ikinci olarak seçilen Mansiyon tasarımlar da 5.000 TL değerinde para ödülü kazandı.
60. Troia Festivali için yapılan afiş tasarımında birbirinden farklı renkler kullanıldığı gibi, Çanakkale’nin simgesi haline gelmiş olan ve antik dönemde yaşanılmış Truva Savaş’ında, savaşı kazanmak için kullanıldığı iddia edilen Truva Atı yer alıyor.
Kaynak: https://www.canakkaleolay.com/Iste-60-39-inci-yil-afisi-63754