Grafik Tasarımı

Grafik Tasarımcılara 41. Kez ödül verildi

1981 yılından beri Grafik Tasarımcılar Meslek Kuruluşu tarafından yapılan Grafik Tasarım Sergisi 41. kez düzenlendi. Grafik Tasarım Sergisi 9 - 29 Aralık 2022 tarihleri arasında gerçekleşti. Sergi, MSGSÜ Tophane-i Amire Kültür Sanat Merkezi’nde yapıldı.

Serginin açılışında ödül töreni düzenlendi ve Grafik Tasarım Ödülleri verildi. Ödüller, grafik tasarımcıları onurlandırılırken, mesleğe yeni başlayanlar için de Grafik Tasarım Ödülleri hem teşvik hem de motivasyon kaynağı oldu.

Kitaptan, afişe, sosyal medya uygulamalarından, hareketli görüntülere, kurumsal kimlik çalışmalarından, logoya, yazı karakteri çalışmasından, web sitesi çalışmalarına kadar 24 kategoride tasarım ödülü verilirken 6 özel ödül de sahiplerini buldu. Yarışma çin 542 tasarım gerçekleştirildi. 542 tasarım arasından en iyiler Deniz Marlalı, Koray Doyran, Pemra Ataç, Salih Küçükağa, Uğurcan Ataoğlu ve Yiğit Karagöz’den oluşan GMK Ödülleri Seçici Kurulu, Aksel Ceylan, Murat Dorkip ve Gizem Kara’dan oluşan Öğrenci Projeleri Seçici Kurulu ile Alaa Alnuaimi, Burcu Dayanıklı ve Serhan Acar’dan oluşan Dijital Projeler Seçici Kurulu tarafından belirlendi.

Yarışmada, En İyi Açıkhava Grafik Tasarımı Ödülü’nü Bosch-Unlimited Kablosuz Dikey Süpürge-Hüp Kampanyası ile Selin Saygın Dayıoğlu, En İyi Afiş Tasarımı Ödülü’nü Magnum-Create a Mini Moment for Pleasure ile Olgun Kaşıkçı, En İyi Albüm Kapağı Tasarımı Ödülü’nü Mor ve Ötesi – Sirenler ile Ataberk Akalın, En İyi Ambalaj Üzeri Grafik Tasarım Ödülü’nü Mamaya Makarna ile Uğur İslim, En İyi Ambalaj Üzeri Grafik Tasarım Ödülü’nü Serious Black x Black Tea ile Can Dağlı, En İyi Broşür/Katalog Tasarımı Ödülü’nü Olcay Kuş Works ile Volkan Ölmez, En İyi Çevresel Grafik Tasarım Ödülü’nü Olivelo ile Petek Kızılelma, En İyi Faaliyet Raporu Tasarımı Ödülü’nü İmece Summit Geleceğe Etki Raporu ile Emirhan Akyüz, En İyi Hareketli Görüntü Tasarımı Ödülü’nü Beymen Unboxing 2022 Yılbaşı Filmi ile Kemalcan Başaran, En İyi İlan Tasarımı Ödülü’nü Message from Mars-Greenpeace ile Fırat Can Karasu, En İyi İllüstrasyon Ödülü’nü The Whispers… Get a Little Louder! ile Yaren Yavuz, En İyi Kitap Kapağı Tasarımı Ödülü’nü George Perec. Doğdum ile Davut Yücel, En İyi Kitap Tasarımı Ödülü’nü Ben Kimse. Sen de mi Kimsesin? ile Kibele Yarman, En İyi Kitap Tasarımı Ödülü’nü My Sinjar Reflections ile Ezgi Connard, En İyi Kurumsal Kimlik Tasarımı Ödülü’nü Amavi Seafood and Cocktail ile Alara Selin Murkozoğlu, En İyi Logo Tasarımı Ödülü’nü Hokus ile Kaan Duygu, En İyi Sosyal Medya Gönderi ve Hikâye Tasarımı Ödülü’nü Diyarımızın Güzellikleri ile Duru Ekşioğlu, En İyi Süreli Yayın Tasarımı Ödülü’nü Seyyar Sesler 9/New Jersey-İstanbul ile Mesut Uğurlu, En İyi Tanıtım Eşyası Üzeri Grafik Tasarım Ödülü’nü Gabrovo Müzesi 50. Yıl Kartları ile Christopher Çolak, En İyi Tipografi Ödülü’nü House Wines ile Can Dağlı, En İyi Web Sitesi Tasarımı Ödülü’nü Teğet Mimarlık ile Volkan Ölmez ile Hamza Yüksel, En İyi Yazı Karakteri Tasarımı Ödülü – Başlık Kategorisi’ni Ozan Çolakoğlu -RMX ile Tuğçe Erdönmez, En İyi Yazı Karakteri Tasarımı Ödülü – Metin Kategorisi’ni Quature ile Yaprak Buse Çağlar kazandı.