Elektronik Teknolojisi

Havacılık ve Uzay Lisesi Öğrenci Alımına Başlıyor

Milli Eğitim Bakanlığı, Savunma Sanayii Başkanlığı ve sektörün önde gelen kurum ve kuruluşlarının iş birliğiyle uzay ve havacılık teknolojileri alanında Türkiye'nin ilk meslek lisesinin açılması için program altyapısını oluşturdu ve tüm hazırlıklar tamamlandı.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, Türkiye'nin havacılık ve uzay çalışmalarıyla ilgili faaliyetlerinin ivme kazanmaya başladığına ve diğer ülkelerle rekabet gücünün arttığına dikkat çekerek, "Göktürk 1, Göktürk 2, Göktürk 3, Türksat 5A, Türksat 5B, İmece, Gökbey Helikopteri, Anka İHA, SİHA, Hürkuş, Hürjet, Kızılelma, Aksungur UHA, Şimşek, Turna, Atak Helikopteri, Milli Muharip Uçak, Bora, Sungur, Hisar füze sistemleri gibi çalışmalar önemli adımlardır. Uzay ve havacılık alanında ülkemiz adına gurur duyuyoruz” dedi.

Okulda verilecek eğitimin bireyleri iş hayatına hazırlamaya yönelik tasarlandığını kaydeden Bakan Özer, “Mesleki eğitimde yeni hedefimiz havacılık ve uzay… Uzay ve havacılık alanında açılacak olan bu lise Savunma sanayinde sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli insan kaynağının ve yeni Vecihilerin yetiştirileceği teknoloji Türkiye'de bir ilk olma özelliğine sahiptir. Bu oldukça önemlidir. Bundan sonra havacılık vecih isleri inşallah Elmadağ'da yetişir. Savunma sanayimizin geleceği artık bu okulda yetişecek gençlerimize emanettir.”

Havacılık ve uzay teknolojisi alanında tasarım ve imalat, sevk sistemleri ve elektronik sistemlerin bulunduğunu belirten Özer, “Havacılık ve uzay hayali kuran öğrenci ve velilerimizi okulumuzu ziyarete bekliyoruz” dedi.