Elektronik Teknolojisi

Çökmüş Otoparkı Araştırmak İçin Kullanılan Dalmaçyalı Robotik Köpek

Lower Manhattan, New York (WABC) New York Belediye Başkanı Eric Adams ve NYPD'nin robotik polis köpeklerini yeniden tanıtmasından tam olarak bir hafta sonra, FDNY'nin alet avcılarından biri Lower Manhattan'daki ölümcül park çökmesi mahallinde hareket halindeydi.

Adams, "Tanrıya şükür, binaya girebilen robotik köpeğimiz vardı" dedi. "İdeal olarak bahsettiğimiz şey bu, bir binanın içindeki bir insanı dengesiz olarak görmemek." FDNY, bölgeyi incelemeye yardımcı olması için bir Dalmaçyalı robot köpek ve binanın havadan görüntüsünü elde etmek için insansız hava araçları kullandı. FDNY Operasyon Şefi John Esposito, "Robot birimimiz yakınlardaydı. Çok hızlı bir şekilde olay yerine geldiler. Bize içeride bir video verebildiler ve daha sonra bir değerlendirme yapmak ve arama yapmak için dronları içeride uçurabiliyoruz." dedi.

Lower Manhattan'da bir Pace Üniversitesi binasının yanındaki otoparkın kısmen çökmesi sonucu bir kişi öldü ve en az beş kişi yaralandı. Robotlar, ilk müdahale ekiplerini güvende tutmada çok önemliydi. Esposito, "Videoyu doğrudan tüm telefonlara ve doğrudan komuta merkezimize aktarabiliyorlar. İlk kez bir çöküş sırasında içeri girip bunu itfaiyecilerin hayatını riske atmadan bize tekrar bilgi sağlamaya çalışıyoruz." dedi. 57 Ann Street Realty Association'a ait olan otoparkta onlarca yıl öncesine ait düzinelerce park ihlali yaşandı. Üç katlı garajın üst katları Salı günü saat 16:15 civarında çöktü.