Deniz ve Liman İşletmeciliği

Uzakyol Kaptanı Dr. Ramazan Açıkgöz İGÜ'de Göreve Başladı

İstanbul Teknik Üniversitesi, Denizcilik Fakültesi, Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü mezunu Uzakyol Kaptanı Dr. Öğretim Üyesi Ramazan Açıkgöz, İstanbul Gelişim Üniversitesi, İstanbul Gelişim Meslek Yüksekokulu'nda Deniz ve Liman İşletmeciliği Programı'nda göreve başladı.

İGMYO (İstanbul Gelişim Meslek Yüksekokulu) bulunduğu konum açısından Ambarlı Bölge Liman Başkanlığı sorumluluk sahasında yer alan Altaş Ambarlı Liman Tesisleri TİC. A.Ş. bünyesinde önemli bir konumda yer almakta olup Akçansa, Kumport, Marport ve Mardaş gibi ülkemizin önemli liman işletmelerinin bulunduğu yere yakın bir coğrafyada bulunmaktadır.

İstanbul Gelişim Üniversitesi bulunduğu konum itibarıyla denizciliğe verdiği önem ve sektördeki önemli gelişmeler göz önüne alındığında denizcilik alanında önemli atılımlar yapan ülkemizi öne çıkarma çabalarına destek olacağı değerlendirilmektedir.
Yapılan atılımların bir parçası olarak İstanbul Gelişim Üniversitesi, İstanbul Gelişim Meslek Yüksekokulu, Ulaştırma Hizmetleri Bölümü, Deniz ve Liman İşletmeciliği Programı bünyesinde İstanbul Teknik Üniversitesi, Denizcilik Fakültesi, Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği mezunu Uzakyol Kaptanı Dr. Öğretim Üyesi Ramazan Açıkgöz göreve başladı.

Uzakyol Kaptanı Dr. Öğretim Üyesi Ramazan Açıkgöz'ün Türk Balıkçı Gemilerinde İş Emniyeti ve çalışan sağlığı konulu bir doktora tezi ve Türkiye'nin Bayrak ve Liman Devleti olarak yükümlülüklerini yerine getirmesi ve etkinliğinin sağlanması modeli konusunda yüksek lisans tezi bulunuyor.

Ayrıca Dr. Öğretim Üyesi Ramazan Açıkgöz'ün Uluslararası Deniz ve Ulaştırma Akademisi'nde (IMTA)  post-graduate eğitimi ve Classification and Surveys in Turkish Maritime Industry and Turkish Maritime Classification Society (Turk Loydu) post-graduate tezi bulunmakla birlikte uzun yıllar sektör tecrübesine sahiptir.