Bilişim Güvenliği Teknolojisi

En İyi Yazılım Öğrenme Platformları

Teknolojinin gelişmesine paralel olarak artan bilgisayar kullanımındaki hızlı artış beraberinde ilerlemeyi de getirdi. Bu ilerleme ile birlikte bilişim ile alakalı kaynaklar da gün geçtikte hızla artıyor. Küresel salgın olan Covid-19 salgını sebebi ile online olarak gerçekleştirilen aktiviteler de yoğunluk kazanınca bu tarz kaynakların kullanımı da hızla arttı. Bilgisayarların kullanımını ve dilini sökmek amacıyla hem yerel olarak hem küresel olarak pek çok kapıları aralayan teknolojik saha ve rollerde yer almak isteyenler böylece bu rahatlığa kavuşmuş oldu. Bu imkanlar dahilinde ücretli yazılım dersleri, ücretsiz yazılım platformları, blog yazıları içeren siteler gibi imkanlar bu fırsatlar arasında sayılabilir.

Günümüz toplumunda yazılımın öğrenmenin kariyer olarak görüldüğü fakat sadece kariyer değil yeteneklerin geliştirilmesi bakımından da birçok faydası bulunuyor.Metodik ve analitik gelişime de faydası olan yazılım bilgisi ve yeteneklerini geliştirmiş kişilerin problem çözümünde daha sistemli olduğu da gözlemlenmiştir. Günümüz insanı için önemli bir yere sahip olan ticari amaçla olmasa dahi kendi internet sitesini yönetmek, bilişimle alakalı konulara doğrudan çözüm bulmak ve daha geniş bir perspektif ile teknoloji dünyasına paralel gelişmek ve buna ayak uydurmak isteyen insanlar için yazılım dili hayati öneme sahip.

Bu kadar bilgiden sonra yazılım dili nasıl öğrenilir? Sorusunun akıllara gelmesi doğaldır. İşte ücretsiz bir şekilde faydalanabileceğiniz ve kendinizi yazılım konusunda geliştirebileceğiniz yazılım platformları: Udemy, Code.org, Coursera, Khan Academy, W3Schools, edX, Codewars, freeCodeCamp, Code Academy, The Odin Project. Bu ücretsiz yazılım platformlarıyla birçok yazılım dili öğrenebilir kendinizi geliştirebilirsiniz.

Kaynak: https://www.milleni.com.tr/blog/teknoloji/yazilim-ogrenme-siteler