Bilgisayar Teknolojisi

Yapay Zeka Uygulamaları Kullanılan 14 Alan

Yapay zeka teknolojisi yaşamımızın her alanında kendisine yer ediniyor.

Artık geleceğin değil günümüzün teknolojisi olmuş durumda. Sağlıktan eğitime, savunmadan tarıma, adli bilişimden müziğe ve spora kadar yapay zeka uygulamaları söz konusu. Yapay zekanın tarifi kısaca şöyle verilebilir; İnsanların zeki ve başarılı davranışlarının ve yeteneklerinin yazılımlar ve donanımlar kullanılarak otomatik olarak yapılması anlamına geliyor. Bu 14 (on dört) alan şöyle sıralanabilir;
  • Sağlık
  • Eğitim
  • Savunma ve istihbarat
  • Tarım
  • Finans ve Bankacılık
  • Pazarlama
  • Oyun
  • Konuşma Tanıma ve Doğal Dil İşleme
  • Sürücüsüz Araçlar
  • Uzay Araştırmaları
  • Adli Bilişim
  • Sosyal Medya
  • Sohbet Robotları (Sanal Asistanlar)
  • Müzik

Sağlık Sektöründe Yapay Zeka Uygulamaları

Hasta verilerinin analiz edilmesi, veri modellerinin belirlenmesi ve doktorlar için istatistiksel çözümlemeli raporların hazırlanması. Bu şekilde hasta için daha bilinçli, daha hızlı ve daha doğru bir şekilde karar alınmasına yardımcı olunması.

Eğitimde Yapay Zeka Uygulamaları Ne Gibi Faydalar Sağlıyor?

• Öğrencilere özgü bireyselleştirilmiş eğitim içerikleri ve eğitim yöntemleri oluşturulabilir.
  • Her bir öğrenci için en uygun öğrenme hızı belirlenebilir.
  • Yavaş öğrenen öğrenciler geride bırakılmadığı gibi hızlı öğrenen öğrenciler de boş bırakılmadan meşgul edilebilir.
  • Öğrencilere konuları daha basit, daha kolay ve daha anlaşılabilir bir şekilde sunulabilir.
  • Konunun özü kavranana kadar o konuda eğitime devam etmeleri sağlanabilir.