Bilgisayar Teknolojisi

Amazon Türkiye'den Gençler İçin Sosyal Sorumluluk Projesi

Amazon Türkiye, Tuzla Belediyesi ve Habitat Derneği ile iş birliği içinde “Teknolojiyle Geleceğe Gülümse” adlı bir sosyal sorumluluk projesi başlatmıştır. Bu proje, 7-18 yaş arasındaki 4 binden fazla genç için geleceğin dijital iş alanlarına yönelik becerilerin geliştirilmesi amacıyla bir yıllık özel bir eğitim programı sunmayı hedefliyor. Bir yıllık süreçte, gençlerin bilgisayar bilimi, kodlama, makine öğrenimi ve 3D tasarım becerilerini geliştireceği öngörülüyor. İstanbul Tuzla Belediyesi Şelale Eğitim Parkı'nda bulunan Amazon Teknoloji Sınıfı, öğrencilere özelleştirilmiş bir eğitim alanı sunarken, gerekli teknolojik ekipmanları da sağlıyor. Eğitimler, Habitat Derneği tarafından eğitilen gönüllü eğitmenler tarafından verilecek ve bu süreçte özel olarak tasarlanmış bir müfredat kullanılacak.

Ayrıca, bu proje çerçevesinde Amazon Türkiye ve Habitat, gelecek yıl boyunca bölgedeki lise öğretmenlerine teknolojik eğitimler sunmayı ve onlara teknolojik ekipman desteği sağlamayı planlıyor.

Tuzla Belediyesi'nin koordinasyonunda, eğitim alan öğretmenlerin Amazon Teknoloji Sınıfı'nda ders verme imkanı olacak, böylece bölgedeki gençlerin bu sınıfta eğitim alması sağlanacak ve projenin genel etkisi artırılacaktır. Eylül ayından itibaren başvuruları kabul edilecek ve gençler eğitimlerini almaya başlayacaklar.

Amazon Türkiye'nin bir başka yeniliği ise Prime Day indirim kampanyasına dair. Bu yıl, kampanyanın düzenlemesinde kuralları tersine çevirecek ve indirimde olacak ürün ve markaların belirlenmesi müşterilerle birlikte yapılacak. Amazon, indirim taleplerini toplamak amacıyla Prime İndirim Avcıları'nı görevlendirdiğini açıkladı. Bu ekip, takipçilerinden indirim taleplerini toplayacak ve bu bilgiler, Prime Day indirimlerini belirlerken dikkate alınacak.

Kaynak;