Bilgisayar Destekli Tasarım ve Animasyon

Bilgisayar Destekli Tasarım Ve Animasyon Programı Program başkanı Öğr. Gör. M.Semih ÖZŞAHİN'in bahar dönemi açılış mesajı;

2018- 2019 Eğitim - Öğretim yılı Bahar Dönemi 4 şubat 2019 tarihi itibari ile başlamış bulunmaktadır. Tüm öğrencilerimize ve akademik personelimize hayırlı olmasını temenni eder, başarılı bir dönem olmasını dilerim.

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Bilgisayar Destekli Tasarım ve Animasyon programı olarak öğrencilerimizi sektöre hazırlamak üzere yeni döneme hızlı bir şekilde başlamış bulunmaktayız.
                Dünya’daki teknolojik gelişmeler tüm hızıyla ilerlemeye devam ediyorken, başta televizyon ve sinema sektörü olmak üzere piyasada animasyonun önemi de her geçen gün giderek artıyor. Milyon dolarlık bütçeler ile yapılan animasyon filmler, reklam sektöründe de giderek sayısı artan animasyon reklamlar ve dünden bugüne devamlı olarak çocuklara hitap eden çizgi filmler ile sektör her geçen gün piyasa ki payını arttırmayı sürdürüyor. Dünyada yüksek bir hız ile yükselen animasyon sektörü, Türkiye’de ise etkilerini her geçen gün daha da artırıyor. Bütün bu gelişmeler bir yana animasyon sektörü açısından bir diğer önemli alan ise bilgisayar oyunları olarak bir süredir öne çıkmakta ve ülkemiz ise son yıllarda bu alan ile ilgili çalışmalarla sektöre giriş yapıyor. Oyun sektöründeki ciddi yatırımlar ile Türkiye’de piyasa canlandırılmaya başladı. Bu gelişmeleri takip eden akademik kadromuz ise animasyonun yanı sıra oyun sektörü ile yakından ilgilenerek, öğrencilerimize yeni dönemde oyun ve yazılım sektörü üzerine özel eğitimler de vermeye başlamaktadır. Buna istinaden okulumuzda öğrencileri sektöre güçlü bir şekilde hazırlamak her zaman asli görev olarak görülmüştür. Öğrencilerimize alanlarında güçlü birer elaman olmaları üzerine eğitim verirken sanat ve tasarım kabiliyetlerini her zaman ön planda tutmaya çalışıyoruz. İstanbul Gelişim Meslek yüksekokulu Bilgisayar destekli Tasarım Ve Animasyon programı başkanı olarak bu alanda çalışmalarını sürdüren ve her geçen gün kendilerini daha da geliştiren meslektaşlarım  Öğr.Gör. İpek Fatma Çevik ve Öğr.Gör. Furkan Gözelce’ye teşekkürü bir borç bilir yeni dönemde derslerinde ve akademik kariyerlerinde başarılar dilerim.
                2018- 2019 Bahar döneminde tüm akademik personelimize ve öğrencilerimize başarılar diler, yeni eğitim öğretim öğretim dönemlerini en içten dileklerimle kutlarım.

Sevgi ve Saygılarımla.

Öğr. Gör. Muhammet Semih Özşahin