Bankacılık ve Sigortacılık

İş Portföy ve TEV Birlikteliği ile Eğitime Destek Fonu

Türk Eğitim Vakfı ve İş Portföy Yönetimi birlikteliğinde, yatırım fonlarının yolunu sosyal sorumlulukla buluşturmak üzere kurulan İş Portföy ve TEV Eğitime Destek Serbest Fon ile yatırımlar kazanç elde etmenin yanı sıra bursa da dönüşüyor.

İş Portföy ve (TEV)Türk Eğitim Vakfı birlikte ürettikleri proje ile sermaye piyasaları aracılığıyla eğitime daimî destek verecek yeni bir modeli 8 Haziran 2023 tarihinde yatırımcıların kullanımına sundu.

Sermaye Piyasası Kurulu tarafından onay alan bu proje ile İş Portföy TEV Eğitime Destek Serbest Fon’dan elde edilen fon yönetim ücretinin yarısı Türk Eğitim Vakfı’na aktarılarak yüzlerce öğrenciye burs imkânı sağlanacağı belirtildi.

Türkiye İş Bankası ve tüm bankalardan herhangi bir alt limit olmaksızın serbest fon niteliğinde olmasından dolayı sadece nitelikli yatırımcılar tarafından alınabilen, 1 yıl içinde 500 milyon TL büyüklüğe ulaşması hedeflenen İş Portföy TEV Eğitime Destek Serbest Fon’un ilk yatırımcıları ise İş Portföy, Türkiye İş Bankası ve Türk Eğitim Vakfı oldu.

Türk Eğitim Vakfı ile İş portföy arasında yapılan anlaşmaya göre İş Portföy Eğitime Destek Serbest Fon’dan elde edilen yönetim ücretine ek olarak, İş Portföy tarafından düzenlenecek birçok organizasyondan sağlanan bağış gelirleri TEV’e aktarılacak ve bu kapsamda burstan faydalanacak öğrencilerin finansal okuryazarlıklarını arttırmak amacı ile İş Portföy tarafından eğitici paneller düzenlenecek ve öğrencilere mentorluk ve staj imkânları da sağlanacak.