İstanbul Gelişim Meslek Yüksekokulu - myo@gelisim.edu.tr


 Sürdürülebilir Tasarım Sergisi Açıldı

İstanbul Gelişim Üniversitesi Gelişim Meslek Yüksekokulu Tasarım bölümünün düzenlediği “Sürdürülebilir Tasarım” temalı sergi Gelişim Sanat Galerisi'nde açıldı.
İstanbul Gelişim Üniversitesi Gelişim Meslek Yüksekokulu Tasarım bölümü programları (Grafik Tasarım, İç Mekan Tasarımı, Moda Tasarım ve Bilgisayar Destekli Tasarım ve Animasyon ) Öğrenci çalışmalarından oluşan ve tek bir tema (Sürdürülebilir Tasarım ) çerçevesinde ortaklaşa düzenlenen serginin açılışı gerçekleştirildi.

16.05.2022 tarihinde saat 13.00'te Gelişim Sanat Galerisi'nde 100'den fazla eserin yer aldığı serginin açılış töreni büyük ilgi gördü. Düzenlemesini İç Mekân Tasarımı Programı Dr. Öğr. Üyesi Nuran Öztürk’ün ve küratörlüğünü Tasarım bölüm başkanı Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Günay’ın yaptığı serginin açılış törenine İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Genel Sekreteri Prof. Dr. Erdoğan Köse, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şükran Güzin Ilıcak Aydınalp, akademisyenler, sanatçılar ve öğrenciler katıldı. Serginin açılış töreninde konuşma yapan sergi küratörü Tasarım bölüm başkanı Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Günay konuşmasında; Tasarım bölümü bünyesinde bulunan programların her yıl birbirinden bağımsız olarak ders içi uygulama çalışmalarından oluşan sergiler düzenlediklerini, ilk defa bölüm bünyesindeki tüm programların tek bir tema çerçevesinde ortak konsept ile geri dönüştürülebilir ve sürdürülebilirliği olan malzemeler kullanılarak “Sürdürülebilir Tasarım” temalı serginin düzenlendiğini söyledi. İlki gerçekleştirilen bu sergi konseptinin bundan sonraki dönemlerde her yıl farklı bir konu ve konsept ile geleneksel hale getirmek istediklerini belirten Günay; Sergiyi düzenleyen Dr. Öğr. Üyesi Nuran Öztürk, İç mekan Tasarımı program başkanı Öğr. Gör. R. Sevda Demirkol, Moda Tasarımı Program Başkanı Öğr. Gör. Esra Obut, Bilgisayar Destekli Tasarım ve Animasyon Program Başkanı Öğr. Gör. Muhammet Yüksel’e ve sergide emeği geçen tüm bölüm akademisyen ve öğrencilerine teşekkür etti.

sergi 03









sergi 4

Haberler

Tüm Haberler