İstanbul Gelişim Üniversitesi Gelişim Meslek Yüksekokulu "Dispeçer" eğitim yetkisi aldı

İstanbul Gelişim Üniversitesi Gelişim Meslek Yüksekokulu, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından “Uçuş Harekât Uzmanı (Dispeçer) Eğitimi” yetkisi almıştır.
Bu yetki doğrultusunda hedefimiz olan, Sivil Havacılık sektörünün ihtiyaç duyduğu her alanda, yetkili kurumlardan onaylı temel eğitimleri verebilmek için gerekli alt yapı çalışmalarını tamamlayarak yeni eğitim programlarını açmaya devam etmekteyiz.

ICAO Doc. 7192-AN/857 Part D-3 ve Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün SHY-UHU yönetmeliğindeki şartlarını bütün yönleriyle karşıladığından İstanbul Gelişim Meslek Yüksekokulu Uçuş Harekât Yöneticiliği Programı, Dispeçer Eğitimi için 2 Kasım 2018 tarihi itibariyle SHGM (Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü) tarafından yetkili kılınmıştır.